E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİş Yatırım'dan veri sonrası FED yorumu---

İş Yatırım'dan veri sonrası FED yorumu

İş Yatırım'dan veri sonrası FED yorumu
02 Eylül 2016 - 16:27 borsagundem.com

İş Yatırım/Manukyan: Fed, Eylül ayında yine 'bekleyelim' diyecektir

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Hisse Senetleri ve Türev Müdürü Şant Manukyan, ABD verilerinin ardından Fed'in Eylül ayında yine 'bekleyelim' diyeceğini ifade etti.

Şant Manukyan Foreks'e yaptığı açıklamada, toplamda ve özelde 180K, imalatta -3K ve oranda 4.8% beklenen Ağustos ayı NPF'in sırası ile 151 ve 126K olarak açıklandığını vurgulayarak, "İmalat -14 ile
zayıf ISM'e paralel oran da 4.9% olarak gerçekleşti. Katılım oranı 62.8 geniş anlamda işsizlik oranı 9.7'de sabit kalmış. İşsizlik oranının hesaplandığı anket de zayıf, 97K artış var. Havuz 176K büyümüş. Kısacası Fed Eylül ayında yine bekleyelim diyecektir"Manukyan açıklamasında şunları söyledi:
"Goods -24, inşaat ise -6 k ile zayıf seyir gisteren sektirler, enerji yine artıda 800. Finans 15, eğitim 39 ve eğlence 29 ile var olan trend içinde hareket eden sektörler. Kamuda artış 25 K. ULC artışından sonra biraz daha farklı bir sistemle hesaplansa da daha onem kazanan AHE'de 0.2% beklentiye karşı açıklanan 0.1% oldu ki veride asil sorun da bu. Çalışma suresi 34.4ten 34.3e gerilemiş ki bunun 40.8den 40.6ya gerileyen imalat kaynaklı olduğu anlaşılıyor.

Sürenin düşmesi GDP negatif daralan ticaret açığı ise pozitif.Sonuç olarak ihtimali zayıf Eylül masadan tamamen kalktı, veri kötü olduğundan değil FED sadece tek veriyi öne çıkardığından. Aralık için ise her şeyin yolunda gitmesi gerek ancak ihtimal halen yüksek. Dolar negatif ancak trendleri değiştirecek bir fiyat hareketi henüz varlıklarda yaşanmış değil."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UZMAN.04 Eylül 2016 22:00

    Bna göre fed 2017 dinin üçüncü ayından sonra faiz artışı yapacaktır nedeni dünyadaki piyasların önlerini kapatmamak.