E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım'dan petrol varantı---

İş Yatırım'dan petrol varantı

İş Yatırım'dan petrol varantı
13 Mayıs 2015 - 09:33 borsagundem.com

İş Yatırım’ın 96 yeni Aracı Kuruluş Varantı bugün (13 Mayıs) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlıyor

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından ihraç edilen varantların 84 tanesi pay senetleri, 4 tanesi ABD Doları/Türk Lirası kuru; 4 tanesi Altın üzerine olurken 4 tanesi de Türkiye’de ilk defa Petrol üzerine oldu.

Petrol varantlarının dayanağı Eylül vadeli Brent Petrol fiyatları. Ayrıca İş Yatırım pay senedine dayalı varantlarına Türk Telekom (TTKOM) ve Turkcell (TCELL ) senetlerine dayalı varantlarını da ekledi.

İhraç edilen Temmuz 2015 ve Ağustos 2015 vade tarihlerine sahip varantlar; kullanım fiyatı ve vade olarak büyük bir çeşitlilik yaratacak. Bu ihraçlarla birlikte İş Yatırım’ın piyasada işlem görmekte olan toplam varant sayısı 326 oldu. Bu rakam bir ihraççıya ait aynı anda işlem gören en fazla varant sayısıdır.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan faydalanmak isteyen yatırımcıların ürün bulmakta zorlandıklarını söyleyen İş Yatırım Hazine ve Portföy Yönetimi Müdürü Yasin Demir, “Yatırımcıların petrole dayalı varantlara yönelik kuvvetli talebi oldu. Ayrıca iletişim sektöründe TTKOM ve TCELL hisselerine dayalı varantları da İş Yatırım olarak ilk kez ihraç ediyoruz. Bu ihraçlarla ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir varantın ihraççısı kısa kodun 3’üncü harfi ile temsil edilmekte. Varant kodunun üçüncü harfinin “I” olması o varantın İş Yatırım tarafından çıkarıldığını belirtiyor. Piyasa yapıcılığı kuralları kapsamında İş Yatırım ihraççısı olduğu varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlamakla yükümlü. Varantlar BIST (Borsa İstanbul) Varant Pazarında işlem görüyor. Varantlar ile oluşturulabilecek stratejiler için yatırımcılar www.isvarant.com adresinden daha detaylı bilgi elde edebilirler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)