E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİş Yatırım VİOP'da piyasa yapıcı oldu---

İş Yatırım VİOP'da piyasa yapıcı oldu

İş Yatırım VİOP'da piyasa yapıcı oldu
12 Ocak 2015 - 12:03 borsagundem.com

İş Yatırım Menkul Değerler, BIST30 Endeks Opsiyon Sözleşmelerinde ''Piyasa Yapıcı'' oldu

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Borsa İstanbul VİOP’ta Pay Vadeli İşlem Sözleşmelerinden sonra BIST30 Endeks Opsiyon Sözleşmelerinde de Piyasa Yapıcı oldu.
   
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), “Pay Vadeli İşlem Sözleşmeleri”nde piyasa yapıcı olarak faaliyet gösteren İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş, VİOP’ta gelir paylaşımı modelini esas alan piyasa yapıcılık modelinde de piyasa yapıcılığa devam ediyor. Ayrıca BİST30 Endeks Opsiyon Sözleşmelerinde de piyasa yapıcı olan İş Yatırım, Endeks Opsiyon sözleşmelerindeki ilk piyasa yapıcı oldu.
   
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
   
"Gelir Paylaşımı Modelinde piyasa yapıcı kurumların yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde ilgili sözleşmelerde Borsa’nın elde ettiği gelirlerden pay alması söz konusu olacaktır. Bu model ile birlikte VİOP’ta piyasa yapıcı kurumların sayısının artması beklenmektedir.
   
"Piyasa Yapıcılık" sisteminde, piyasa yapıcılar VİOP’un mevcut kuralları çerçevesinde belirlenen VİOP sözleşmelerinde, piyasa likiditesinin artmasına katkı sağlayan miktar ve hacim gibi belli koşulları sağlayan alım ve satım emirleri veren ve bu emirler doğrultusunda işlem gerçekleştirilen kurumlardır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)