E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri Listesiİş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti---

İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti

İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti
14 Ağustos 2020 - 12:37 borsagundem.com

İş Yatırım, Arçelik ve Tofaş'ı en çok önerilenler listesinden çıkarırken, Koç Holding'i ekledi

İş Yatırım, Koç Holding'i 22,00 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile en çok önerilenler listesine eklerken, Koç Holding'i 22,00 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile en çok önerilenler listesine ekledi.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"İş Yatırım - Öneri Değişikliği Haberleri-Model Portföy  Değişiklikleri

Model Portföy Değişiklikleri

ARCLK: ARCLK'i en çok önerilenler listemizden giriş tarihinden itibaren güçlü getrisi nedeniyle çıkartıyoruz. Öneri listemize eklediğimiz 25 Haziran'dan itibaren ARCLK hisseleri %23 mutlak getiri sağlarken, benchmakr endeksi %28 yendi.

TOASO: TOASO'yu en çok önerilenler listemizden faizlerdeki yukarı yönlü trendin ve TL'deki değer kaybının yurtiçi otomotiv talebine potansiyel olumsuz etkisi nedeniyle çıkartıyoruz.

KCHOL: Portföyünün %'90'ından fazlası halka açık iştiraklerden oluşan Koç Holding'i tarihsel olarak yüksek seviyelere çıkan cari NAD iskontosu nedeni ile en çok önerilenler listemize ekliyoruz. Hisse net aktif değerine göre sırasıyla 3 aylık, 1 yıllık ve 3 yıllık %13, %8 ve %8 iskontolarına göre tarihsel olarak daha yüksek bir iskontoyla işlem görüyor. Holding'in halka açık şirketlerinin NAD'ine göre olan primi iskontoya dönüşmüş durumda. Mevcut haliyle hisse, halka açık NAD'ine göre %19'luk cazip bir iskontoyla işlem görüyor (3 aylık, 1 yıllık ve 3 yıllık primleri sırasıyla %12, %17 ve %16). Genişleyen iskontoların Türk hisse senedi piyasasındaki riskten kaçınma eğilimi, bu sene COVID-19'un olumsuz etkisi ve zayıf karlılıkları sebebiyle iştiraklerden düşük temettü geliri elde etmesi, iştiraklerine göre daha yüksek yabancı sahiplik oranı olması ve yabancı payının tarihsel dip seviyelere gerilemesi gibi sebepleri olduğunu kabul etsek de mevcut NAD iskontolarının, Holding'in temel değerini yansıtmadığını ve hisseye iyi bir giriş noktasına işaret ettiği görüşündeyiz. O nedenle şuan Holding hisselerinin iştirak hisselerinden daha cazip olduğunu düşünüyoruz. Hisse başına 22TL'lik hedef fiyatımızla AL tavsiyemizi koruyoruz. Hedef fiyatımız %47 yukarı yönlü potansiyele işaret ediyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öneri18 Ağustos 2020 14:14

    İş bankası hisse önerisi fiyat veriyorsa mutlaka alın, ilk bilanço dönemi 60 liradan türk traktör hissesine önce 80 lira sonra 94 lira fiyat verdiler hepsi gerçekleşti

  • Bükülmex16 Ağustos 2020 15:08

    Buradan Koç holding alınır yabancılar bile mala döndüğünde ilk Koç grubuna bakıyor

  • Keko14 Ağustos 2020 20:36

    İş Bankası hangi hissede pozisyon aldıysa onu önerir. Sattıklarınıda öneriden çıkartır....

  • y15 Ağustos 2020 09:58

    sattıkıtan sonra cıkardı önernin bir anlamı var mı. birde aldıktak sonra al demek bunu herkes boyle yapr zaten

  • Emin baser15 Ağustos 2020 08:53

    Cok dogru diyorsun elindekimali musteriye sattiginda oneri listesinden cikariyor bazen gedik yatirimda aynisini tapiyor

  • Kekle Bizi14 Ağustos 2020 19:37

    Bende gittim bundan sonra antin kuntinlerdeyim al sat hepsi bu.

  • trader14 Ağustos 2020 12:50

    EKGYO YU DA CIKARDI