E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş dünyasından 30 Ağustos'ta birlik beraberlik mesajları---

İş dünyasından 30 Ağustos'ta birlik beraberlik mesajları

İş dünyasından 30 Ağustos'ta birlik beraberlik mesajları
30 Ağustos 2023 - 09:07 borsagundem.com

Büyük Zafer'in 101'inci yılı olan tarihin en büyük kahramanlık destanının yıl dönümünde iş dünyası temsilcileri birlik ve beraberlik mesajı verdi...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde Türk ordusu, dünya tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdı. Bu önemli günde iş dünyası temsilcileri düşüncelerini paylaşırken, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Ulusumuzun övünç kaynağı

Tarihimiz göstermiştir ki milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içinde yaşamamıştır, yaşayamaz. 30 Ağustos zaferin bağımsızlıktan asla vazgeçilemeyeceğini gösterdi. Türk milleti tarih boyunca her şeyi beraberlikle başarabilecek güç ve kararlılıktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı ulusumuzun övünç kaynağı, şanlı tarihimizin özel günlerinden birisidir. Tarihimiz göstermiştir ki milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir. Milletimizin, vatanına sahip çıkmaktaki gücü ve medeniyet yarışındaki azmi hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tarih sahnesindeki kararlılıkları, mücadeleleri bizlere, yarınlara bakarken büyük güç katmaya devam ediyor. Türk iş dünyası adına, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: Bugün bize düşen, bu azim ve kararlılıktan ilham almak

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos’un büyük bir askeri zafer olmanın yanında, çağlar boyu ilham alınan bir azim ve kararlılık örneği olduğunu söyledi. Yorgancılar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruzun kesin zafere ulaştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimiz için askeri bir zaferden çok daha öte ve büyük bir anlam taşıyor. O’nun yeni ve modern bir devlet yaratma vizyonunun fiziki altyapısını oluşturan bu zafer, kültür, medeniyet ve ekonomi alanlarında milletimizin elde edeceği zaferlerin de önünü açmıştır. Bugün bize düşen, bu azim ve kararlılıktan ilham almak ve tüm konularımızın çözümünde bu bilinçle çalışmaktır” dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener: Eşine rastlanmayacak bir kahramanlık

Atalarımızın ülkemizin bağımsızlığı için verdiği mücadelede attığı her adım, milletimizin zaferinin sembolü olan her tarih, yıllar sonra bile yolumuzu aydınlatan birer meşale oluyor. 26 Ağustos’ta Kocatepe’de top sesleriyle başlayan ve 30 Ağustos’ta, umudun, inancın ve azmin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ile yurdumuz topraklarını geri kazandık. Bugün, tam 101 yıl önce bir ulusun kaderini değiştiren bu büyük zaferin yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde mücadele eden Türk ordusunun, sayıca daha fazla olan işgalci güçlere karşı eşine rastlanmayacak bir kahramanlık göstererek kazandığı zafer, 101 yıl sonra hala 7’den 70’e bu ülkede üreten, çalışan, emek veren herkese örnek oluyor, ilham veriyor.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Tüm alanlarda hepimiz için ilham kaynağı olmalıdır

Bazı günler var ki kim olduğumuzu hatırladığımız, bizi durağanlıktan kurtaran, silkeleyen, harekete geçiren… İşte bugün de şanlı tarihimizin o günlerinden biri. Bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi ilan ettiğimiz, tüm dünyaya varlığımızı kabul ettirdiğimiz 30 Ağustos Zaferi'nin 101. yıl dönümü… Bugün, milletimiz için onur ve iftihar günüdür. 30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanı sıra, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın; özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. Atalarımızın verdiği büyük mücadele, gösterdiği azim ve kararlılık bugün tarımdan sanayiye, eğitimden adalete tüm alanlarda hepimiz için ilham kaynağı olmalıdır. Bir asır önceki aynı inanç ve kararlılıkla hak ettiğimiz geleceğe ulaşabiliriz.

Tarihin en büyük kahramanlık destanı: 30 Ağustos

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adam30 Ağustos 2023 14:56

    Çeşme ye gidelim orda kutlayın...MUTLULAR PARA SENDE

  • Aka30 Ağustos 2023 14:08

    biji serokcularinda ataturk arkasina siginan pacozlarinda gelmisini gecmisini ...

  • Ali30 Ağustos 2023 12:50

    Her evden bir oy hdp ye diyen sahte Atatürkçüler maskeleleri takıp bayram kutluyorlar Bugün Kürdistan diyenlere lafı olamayanlar utansınlar Bizim için Kurtuluş savaşındaki şehitlerimizle pkk ya karşı duran şehitlrimiz aynı kanla bu bayrağı göndere çektiler Allah onlardan razı olsun mekanları cennet olsun

  • AHMET ÖZBİLEN30 Ağustos 2023 10:37

    AK PARTİ zamanında iş dünyası devletten aldıkları süper teşvikler ile değerleri 1000 katlamıştır.Eğer seçimleri kayıp etmesi halinde durumlarının ne olacağını kimse kestiremez.

  • Mucise Reis : )30 Ağustos 2023 10:11

    Türk Milleti Dünya devletilerine tam bağımsız bir Türkiye  mesajını masada imzalatmış. Ama asıl iş, askeri güç ile bağımsızlşık değildir. Sıfırdan Anadoluda üretim yapmaktır. İlk bankalar kurulmuş...Tarım alanında ve besicilik alanında ileri seviye devletler gibi modern üretim hatları, tohum ıslahı, ekonomık devlet destekleme modelleri ile Dünya seviyesine eş değer sanayi kalkınma programları gerçekleştirilmiş. Türk lirası dünyada değerli paralar arasına taht kurmuştur kısa sürede. Gerçekleşen üretim ve milli kalkınma modelleri ile Dünyada bende varım mesajını vermiştir. Sanayicilerin sadece Savaş alında mesajlrı değil, o yıllarda oluşan iktisadi ve tarım alanındada mesajları vermeliler...