E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş Bankası duyurdu: Yeni bir holding geliyor!---

İş Bankası duyurdu: Yeni bir holding geliyor!

İş Bankası duyurdu: Yeni bir holding geliyor!
05 Nisan 2024 - 08:57 borsagundem.com

Türkiye İş Bankası, tüm iştiraklerini yeni bir holding çatısı altında toplamak için adımlarını atmaya hazırlanıyor. Banka, KAP'a gönderdiği bildirimle, sermayesi 140 milyar TL olan yeni holdingin kuruluş kararını duyurdu.


Türkiye İş Bankası, iştiraklerini ayrı bir çatı altında toplayacak yeni holdingin kuruluş kararını KAP'a bildirdi. Banka söz konusu planı ilk olarak ağustos ayında açıklamıştı.

Dün gece KAP'a yapılan bildirime göre bankanın bağlı ortaklıkları 'iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme' suretiyle İş Bankası'nın yüzde 100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir anonim şirkete devredilecek.

Şirket sermayesi, devredilecek paylardan doğan 139 milyar 334 milyon TL ve nakdi sermaye tutarı 665 milyon 983 bin TL olmak üzere toplam 140 milyar TL olacak.

KAP AÇIKLAMASI

Bankadan KAP'a yollanan bildirimde şu ifadeler yer aldı:

"Bankamız, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'nin yaralarının sarıldığı bir ortamda, henüz Cumhuriyet ilan edilmemişken düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'nde vurguladığı "iktisadi bağımsızlık" vizyonu doğrultusunda ülkemizin ilk milli bankası olarak kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana, misyonunun gereği olarak bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra özellikle ülkemizin iktisadi kalkınmasında kritik önem taşıyan sanayi ve üretim alanlarında şeker, cam, dokuma ve daha pek çok sektörde bizzat kurduğu ve iştirak ettiği 300'ü aşkın şirketle Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında üstüne düşen görevi başarıyla yerine getirmiştir. Cumhuriyetimizin tarihi ve iktisadi gelişiminin tüm evreleriyle örtüşen Bankamız, ikinci yüzyılında da ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edecektir." (Habertürk)

İş Bankası'ndan temettü kararı

 

İş Bankası 2023'te 72,3 milyar TL net kar elde etti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim05 Nisan 2024 13:00

    İsA işkur ne olacak? Çağrı yaparsa 1 milyar dolara patlar

  • borsacı05 Nisan 2024 09:10

    milletimize hayırlı olsun .borsamız soygun amaçlı şirketlerin temizlenip borsa güvenli yatırım yerine dönüşmeli ihlaslara borsada kayyum atanıp küçük yatırımcınında korunmasına gidilmeli.