E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran’ın en büyük donanma gemisi battı---

İran’ın en büyük donanma gemisi battı

İran’ın en büyük donanma gemisi battı
02 Haziran 2021 - 10:51 borsagundem.com

İran'ın en büyük donanma gemisi Basra Körfezi'nin girişine yakın bölgede alev aldıktan sonra battı. Gemi mürettebatının tamamı güvenli bir şekilde tahliye edildi.

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, yangını, “Geminin kurtarılması için yapılan tüm çabalar başarısız oldu ve gemi battı” şeklinde duyurdu.

Açıklamaya göre, Umman Körfezi’nde İran’ın Cask Limanı’nın yakınında tatbikat görevine çıkmış olan geminin güvertesinde yangın söndürme çalışmaları yapıldı. Açıklamada yangının çıkma sebebi belirtilmedi.

Olayın yaşandığı bölge olan Umman Körfezi, dünya petrolünün yaklaşık yüzde beşinin geçtiği Hürmüz Boğazı’na bağlanan hassas bir geçiş yolu. İran düzenli olarak bu bölgede tatbikat gerçekleştiriyor.

İran, Nisan’da yaptığı açıklamada Saviz adlı gemisinin Kızıldeniz’de hedef alındığını belirtmişti. İran’ın bu açıklamasından önce medyada Saviz gemisinin limpet mayınları nedeniyle hasar gördüğüyle ilgili haberler çıkmıştı.

ABD'de Johnson&Johnson'a verilen milyar dolarlık ceza onaylandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup02 Haziran 2021 19:07

    hiç mi ders almazsınız, hiç mi akıllanmazsınız

  • MeToKo02 Haziran 2021 15:10

    bu iran eceliyle ölmeyecek galiba

  • RAMO CANCAN02 Haziran 2021 11:24

    iran islam dünyasının baş düşmanı bence.abd ve israil in amaçlarına hizmet etmekte.islam dünyasını param parça etti ve halada etmektedir.iran ın en büyük donanması bu ise vay haline vay.....yine yanlışlıkla bir birlerinin gemilerini vurmuşlardır.