E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'da F7 savaş uçağı düştü---

İran'da F7 savaş uçağı düştü

İran'da F7 savaş uçağı düştü
24 Mayıs 2022 - 09:35 borsagundem.com

İran'da F7 jetinin düşmesi sonucu iki İranlı pilot öldü.

IRNA haber ajansının aktardığına göre iki İranlı pilot, F7 savaş uçağının İsfahan'ın 200 km doğusundaki Anarak yakınlarında düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

İsfahan eyaletinden bir yetkili IRNA'ya, "Jet'in görevi atış yapmaktı ancak sabah 8:30'da bir kaza oldu" açıklamasını yaptı.

İran'ın hava güvenliği sicili zayıf

Uzmanlar, İran'ın hava güvenliği sicilinin zayıf olduğunu, birçoğunun 1979 İslam Devrimi'nden önce satın alındığını ve bakım için yedek parçalarının bulunmadığı için tekrarlanan kazalar olduğunu belirtiyor.

Şubat ayında, İran ordusu tarafından kullanılan bir F5 jeti, kuzeybatıdaki Tebriz'de bir okulun duvarına çarparak iki pilotun ve yerdeki bir kişinin ölümüne yol açmıştı.(Reuters)

İran'da 10 katlı bina çöktü: Ölü ve yaralılar var

İran'da 9 bin banka hesabı bloke edildi

İran sınırına duvar!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Mayıs 2022 11:22

    çin malı uçaklar bunlar. Yani 1980 lerde f16 aldık ya 4. nesil uçaklar... Bu f7 ler 3 nesil uçak. eğitim amaçlı felan sınır gürevnliği resim istihbarat ülke içinde vb çöp uçak zaten... F5 lerde öyle 3 nesil, hafif avcı uçak... 3 nesil uçaklar yani.... yeni teknolojı 5. nesiller tarafından rahatlıkla imha edilebilir. İran hava gücü çok geri durumda. umarız Türk ahava gücüde 10- 20 yıl sonra 4. nesil f16 lar ortalıkta kalmaz. Bu durum ciddi endişelendiriyor. örnek: Naziler ilk jet motorlu uçak ile abd ingilzi lerin karşısına çıktı. o yıllar uçaklar pır pır pervaneli. ilk karşılaşmada bir nazi jeti 3 pırpır imha etmeyi başardı ilk karşılaşmada. Yani hamle hız sürat teknolojık üstünlük yeni nesil uçak  bu derece önemli. savaş sonlarında değil, savai başlarında jet motorlu uçakları naziler yetiştirebilse, araştırmalara göre almanların savailardan galip çıkması dahi mümkün olabilir deniliyor... nesil önemli.