E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran: Türkiye'nin Suriye'de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız---

İran: Türkiye'nin Suriye'de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız

İran: Türkiye'nin Suriye'de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız
21 Ekim 2019 - 12:55 borsagundem.com

İran, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gözlem noktaları kurması karşı olduğunu açıkladı ve Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini vurguladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gözlem noktası kurmasına karşı olduklarını açıkladı. 

Haftalık basın toplantısında konuşan Musevi, Suriye'yi ülkesinin 'bölgedeki anahtar konumdaki müttefiki' ifadeleriyle niteledi. 

Bakan, "Ankara’nın Suriye’de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız. Bu konular diplomatik yollarla çözülmeli. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" ifadelerini kullandı. 

ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşma uyarınca Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı’na verdiği aradaki 5 günlük süre ise yarın doluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Suriye gündemli toplantıda yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman21 Ekim 2019 21:04

    Suriyenin toprak bütünlüğüne saygı bekliyorlarmış , bütün saygılar bizden , Türkiye teröristlerle savaşırken , işgalci demeyen mi kalmadı , kimyasal silah kulanıyor diyen mi kalmadı , yani bir anda herkes teröristlerin yanında olmaya başladı aslında bu avrupanın ve de abd nin teröristlerden korktuklarının göstergesidir , aman bize zararı olmasın diye teröristlerin yanında saf tutuyorlar.

  • Kalaşnikov21 Ekim 2019 17:37

    Karşı olunca nolacak kiiiiiiiiiiiii.............Siz bu numaraları sudilere cekersiniz onlarda yerse.......He he he heeeeeeeeeeee

  • fafa21 Ekim 2019 17:37

    Sevgili Komşum,siz  PKK ile anlaştınız hala destek de veriyorsunuz,bizim çektiğimiz acıları siz çekmiyorsunuz.Karayılan'ı hangi anlaşmayla bıraktınız?Biz sıkıştırınca teröristler neden İran'a kaçıyorlar.Siz bizimle birlik olsaydınız ne PKK kalırdı ,ne de PJAK ,ama siz bu yolu seçmediniz.Biz Amerika'nın önünde kale gibi duruyoruz,biz olmasaydık işiniz bitmişti.

  • chp li21 Ekim 2019 17:18

    İŞTE HANİ BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ DERLERYA  TAMDA ÖYLE BUNLAR

  • Selahattin Ölmez21 Ekim 2019 16:32

    bu iran islam dünyasını bitirdi mezhepcilik yaparak yakında kendiside bitecektir.bu teröristleri bunlar yetiştimedimi üzerimize salmadımı.eğer iyi bir müslüman ülke olsa suriye bu pkk yıllardır eğitip donatıp üstümüze salmaz idi. şimdi Yüce ALLAH bunların hesabını bunlardan inlete inlete çıkartıyor.yazıklar olsun.

  • Misafir21 Ekim 2019 16:11

    "Saadet" rumuzlu yorumcu! Allah mahkeme-i kübrada sizi YPG/Pkk ve bu İranlılarla haşretsin.

  • Kamil21 Ekim 2019 15:31

    Gözleme noktaları kurarız biz de. Haşdi Şabii milisleriniz gelir yerler, nasılsa Suriye'deler. Sallarken biraz destekli olsun ya

  • Saadet21 Ekim 2019 14:57

    doğru söze ne denir

  • Ufuk21 Ekim 2019 14:22

    Putinle bunlar işbirlikçi Görün bakın putin s400lerin parasını aldı Yan çizecek İran da sıkkıştımı türkiyeye ambargo deldirecek ..oparesyona ara vermek onlara zaman kazandırdı.devam etmek biraz zor olacak..

  • Mehmet Ak21 Ekim 2019 14:20

    ingilizler gibi siyaset yapıyor şahsiyetsizler.Suriyede sanki bütünlük varmış gibi.......ingiliz tohumundan türemiş soysuzlar...

  • turan21 Ekim 2019 14:01

    senin hakkında israil gelir köpek sen gt kurtandımmıda konuşuyorsun peajı pkk sen kullanmadınmı o topraklar turan topraları arasında eninde sonunda alacağız zaten 

  • BizdeSizeKarşıyız21 Ekim 2019 14:00

    gidin suriyeden. sınırınız mı var, vatandaşınız mı var neyiniz var?

  • Cem21 Ekim 2019 13:54

    Belki de Suriye yönetimi kuzey Suriye topraklarını büyük meblağ karşılığında İsrail e sattı ve Türkiye bu operasyon ile herşeyi bozdu. Olan orada yaşayan insanlar a oldu. Ama Suriye, Irak, İran devletleri birbirlerini yine de tutuyor lar. Ama halkını pek düşünmüyor lar. Ve bu sistem ile ilerleme kaydedemiyorlar. Halkı gelir olarak gelisemiyor. Hayat standardı düşük. Büyük boşluklar var ülkelerinde ve de batılı yabancılar bunu iyi kullanıyor lar. Şimdi de Irak a geçiyor bakalım ABD askerleri. Biraz da orada karışıklık yaparlar ve orada konuşlandırırlar adamları ni. Bu bölgede bu sistem olduğu sürece bu iş hep karışık gidebilir. Yabancılar hep çomak sokar bu devletler e

  • Tufan21 Ekim 2019 13:37

    Sanane ulan senin sınırın bile yokken tonla askerin mevcut. Abd rusya fransa almanya ingiltere hepsi orada gıkın çıkmıyor. Haklı olarak giren Türkiye olunca başla hemen zırlamaya. Sünni olmasında kim girerse girsin bunların kafa bu. Allah ıslah etsin sizi.

  • asena21 Ekim 2019 13:33

    siz hiç konuşmağa hakkınız yok sahte müslimanlar

  • hitit21 Ekim 2019 13:28

    al o surriyelilere bak

  • Mehmet21 Ekim 2019 13:24

    ypg oraları ellerinde tutup insanlara işkence yaparken siz neredeydiniz mollozlar. (molloz: dejenere olmuş faydasız molla)

  • Fakir21 Ekim 2019 13:19

    Yollayın şu mültecileri bıktık kimse istemiyor mültecileri halk rahatsız

  • Ali21 Ekim 2019 13:05

    O vakit 3.5...milyon suriyeliyi buyrun iranda birazda siz bakın...