E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran, Trump'ı kırmızı bültenle arıyor!---

İran, Trump'ı kırmızı bültenle arıyor!

İran, Trump'ı kırmızı bültenle arıyor!
05 Ocak 2021 - 12:50 borsagundem.com

İran Yargı Erki Sözcüsü İsmaili, "ABD Başkanı baş suçlu olmak üzere Pentagon'daki komutanlar ve yetkililerle bölgedeki Amerikan askerlerinin de aralarında olduğu 48 kişinin suikasttaki rolü tespit edildi." dedi.

İran, ABD saldırısında öldürülen Kasım Süleymani suikastıyla bağlantılı ABD Başkanı Donald Trump'ın da aralarında olduğu 48 Amerikalı yetkili hakkında Interpol'e "kırmızı bülten" talebinde bulundu. 

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'ye suikastla ilgili yürütülen hukuki sürece ilişkin bilgi verdi.

Irak başta olmak üzere bölgedeki 6 ülke ile suikastın soruşturulmasında iş birliği yaptıklarını belirten İsmaili, "ABD Başkanı baş suçlu olmak üzere Pentagon'daki komutanlar ve yetkililerle bölgedeki Amerikan askerlerinin de aralarında olduğu 48 kişinin suikasttaki rolü tespit edildi." dedi. 

İsmaili, söz konusu ABD'li yetkililer hakkında Interpol'e kırmızı bülten talebinde bulunduklarını kaydetti. 

ABD, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in araç konvoyuna hava saldırısı düzenlemişti.

Saldırıda her iki komutanla Haşdi Şabi ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. ABD Başkanı Trump, ABD'ye tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Süleymani'yi öldürme talimatını kendisinin verdiğini duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci05 Ocak 2021 13:23

    erkekliğe de bok sürdürmüyorlar :) Zalim Allah'ın kılıcıdır, suriyede Esad'ı destekleyip milyonlarca suriyeliye göçe zorlayan, mallarını yağmalatıp karılarının namusunu beş paralık ettiren İran'a şamarı Trump şarlatanı vurdu

  • emekli05 Ocak 2021 23:35

    o zaman ortadoğudaki olaylarda abd nın hic sucu günahı yok...serefli beşar esad israile karşı arap saltanatçılarıyla  krallarıyla birlik olmadı....işte bu yüzden cezalandırıldı ...ama iran rusya ile cezayı abd ve yandaşları aldı...abd türk askerine çuval geçiriri abd ülkemizde darbe yaptırırı abd fetöyü besler...ha bunlarıda esad ruhani yaptı ...tabi tabi vietnamıda koreyide filistinde yok eden acılar icerisinde kıvarndıran kızılderilelri zencileri hep iran ...vay be neymiş bu iran...esad yalanını da yazayım fırından ekmek atıyorlar ve bomba patlıyor mısırdaki katliam görüntüsü suriyede oluyor... azebaycandaki deprem görüntüsü hamada oluyor...veee adanada kimyasal ilaç yapıp fareler üzerinde deney yapan kafa kesiciler insanlara atıyorlar ve beyaz miğferler grubu bunun üzerine film çekip şöyle yap böyle yap diyerek çocukları kullanıyor...yani sen biraz araştır da sonra oraya buraya atış hareketi yaparsın....