E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran: Irak'taki saldırılar intikamın tamamı değil---

İran: Irak'taki saldırılar intikamın tamamı değil

İran: Irak'taki saldırılar intikamın tamamı değil
08 Ocak 2020 - 23:49 borsagundem.com

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, Irak'taki ABD üssüne düzenledikleri saldırıyı "intikamın tamamı" olarak görmediklerini söyledi

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, Washington yönetimi, askeri merkezlerini bölgeden çekene kadar sahnede kalacaklarını ifade etti. 

ABD'nin başarılı bir savunma sistemi olmadığını ve füzelerin en büyük, en teçhizatlı üsse isabet etmesini engelleyemediğini savunan Şikarçi, bu durumun bölgede ABD'ye bağlı hareket eden ülkeler için de dersler içerdiği değerlendirmesinde bulundu.

Şikarçi, "Bugün yapılan saldırıları intikamın tamamı olarak görmüyoruz. Asıl intikam öyle bir seviyede olacak ki ABD'liler her şeylerini bölgeden toplayıp gitmek zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

Saldırıdan önce ABD ile İran'ın koordineli hareket ettiği ve üslerin bu nedenle boşaltıldığı iddialarına ilişkin ise Şikarçi, "Bu gülünç bir yalandır. İlkesel olarak bu düşmana tokat atma ruhuyla çelişiyor. ABD'yi katil bir düşman olarak görüyoruz. ABD'liler hedeflerine ulaşmak için bu algı operasyonlarını üretiyor." görüşlerini paylaştı.

Tahran'da düşen Ukrayna Hava Yollarına ait yolcu uçağının füzelerle vurulduğu yönündeki iddiaların da doğru olmadığını ifade eden İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, bunun da psikolojik savaşın bir parçası olduğunu ve ABD'nin çıkarlarını savunanlar tarafından ortaya atıldığını savundu. 

Trump: İran'a yeni yaptırımlar uygulanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fikr-i hür 09 Ocak 2020 09:32

    Iran ABD üstlerini bombaladı 11 adet füze isabet etti ve şaibelidir ki kimsenin burnu kanamadı buna inanmak güç...Birde Tramp tan 1 gün boyunca açıklama gelme mesi twet bile atamamasi enteresan hani saldırı olması halinde 52 yeri yerle bir edecek...Demek ki neymiş her kuşun eti yenmiyormuş bu durumda kaybeden geri adım atan ABD oldu hatta uçak kazasında taziye Irana taziyede bulunmuşlar anlaşılan atıp tutmakla tehditle olmuyormuş Tramplen bunu görmüştür uzun süre sesi çıkmaz artık...

  • fafa09 Ocak 2020 09:22

    İran ne olduğunun farkında bile değil,durmadan kafa tutuyor,daha bir cenazeyi kaldırmayı bile beceremediniz.50 ölü 70 yaralı Amerika'nın topuna tüfeğine ne gerek var.

  • fafa09 Ocak 2020 09:18

    Yeter!İşi aşırıya vardırırsanız,sonunuz diğerlerine benzer.Amerika'yla boy ölçüşemezsiniz.Rusya ve Çin'e de fazla güvenmeyin.

  • Ali09 Ocak 2020 07:07

    Kendi halkını kandırıyor özgür basın olmadığı için İran Halkı bunları okuyor..

  • Lost_5209 Ocak 2020 05:29

    He he inandık

  • Serkan09 Ocak 2020 00:28

    Danışıklı dövüş.

  • Vatan sever 09 Ocak 2020 00:23

    İran daha fazla ileri gitme. İntikamını aldın bundan sonra yapıcan olumsuzluklar seni haksız duruma düşürür. Kimse savaş istemiyor

  • Lost_5209 Ocak 2020 05:30

    Neyin intikamını aldı boş üstleri vurarak mı

  • Battal09 Ocak 2020 00:12

    Neden ise bir türlü gülemiyorum. Oynadıkları; Trajetiyi de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bunlar acemi tiyatrocu. Bir de tarihçi gözüyle İran'ı tanıyın.

  • Poyraz09 Ocak 2020 00:07

    Halkını kandıran rejim elinizden gelen bu kadar Süleymani kurbandı verildi bunu İRAN halkı bilmiyor

  • ..09 Ocak 2020 00:02

    komik açıklamalar :D

  • RİZE li mulivbjk09 Ocak 2020 00:00

    SENi  YERLER YERLER SENİ HAM YAPAR BU ZİLLİLER...YOKSA GÜNAH BİZDEN GİDER... lan sahte kabadayılık yapan mollalar oturun oturduğunuz yerde karşınızda IRAK yok öyle savaş 8 sene falan sürmez... çizerler