E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİran gaz fiyatını düşürecek mi---

İran gaz fiyatını düşürecek mi

İran gaz fiyatını düşürecek mi
17 Mayıs 2014 - 05:41 borsagundem.com

Rusya, Türkiye’ye gönderdiği doğalgazda indirime yanaşmazken, İran’dan bu yönde bir sinyal geldi

İran’ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, doğalgaz konusunda Türkiye ile fiyat ve miktarda uzlaşmaları halinde yeni bir anlaşma yapabileceklerini belirtti.
Türkiye’nin “iki numaralı” doğalgaz tedarikçisi durumundaki İran’ın Ankara Büyükelçisi Bikdeli, iki ülke arasındaki doğalgaz anlaşmasının tahkim sürecinde olduğunu hatırlatarak, yeni bir anlaşma yapılabileceğini söyledi.

ANLAŞMA TAHKİMDE

Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Bikdeli, “Belirli bir hacim üzerinde anlaşabilirsek, yeni fiyatlarla ve miktarlarla yeni anlaşmayı yapabiliriz. Böyle bir anlaşmada birbirimize daha yakın ve olumlu bir mutabakata varabiliriz” diye konuştu.
Halen yıllık 10 milyar metreküplük kontratla doğalgazda Türkiye’nin en iyi ikinci tedarikçisi durumunda bulunan İran ile Türkiye arasında doğalgaz fiyatı ve teslimi dahil yaşanan bazı sonurlar nedeniyle başlatılan tahkim süreci devam ediyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Reuters ajansına, İran’ın yıllık 10 milyar metreküplük yeni bir anlaşma önerdiğini söylemişti.
Büyükelçi Bikdeli, İran’la Batılı ülkeler arasında sağlanan nükleer anlaşma sonrası kaldırılan bazı yaptırımlara rağmen Türkiye’ye satılan petrol miktarında artış olmadığını, ancak eski düzeyinde devam ettiğini de belirtti. Bikdeli, Viyana’da görüşmelerin devam ettiğini, olumlu bir bakış olduğunu, görüşmeler sonucunda Türkiye ile petrol ihracatının geçmişteki seviyesine ulaşmasını umut ettiklerini de kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)