E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak Ordusu'ndan YPG'ye operasyon---

Irak Ordusu'ndan YPG'ye operasyon

Irak Ordusu'ndan YPG'ye operasyon
04 Mayıs 2022 - 17:37 borsagundem.com

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar'da Irak Ordusu, terör örgütü PKK'ya bağlı YPG unsurlarına karşı operasyon başlattı. Operasyon yoğun çatışmalara sahne olurken, bölgeden göç de başladı.

Irak Ordusu, Sincar bölgesinde terör örgütü PKK'ya bağlı YPG'nin varlığına karşı harekete geçti. Bölgede YPG'li militanlara yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Operasyon nedeniyle Sincar'da yoğun çatışmalar yaşanıyor. En az 3 bin kişi Sincar ve etrafındaki bölgeleri terk etti. Irak Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Sincar'daki YPG kontrol noktalarının evlerine dönmek isteyen vatandaşları engellediği, operasyonun söz konusu noktaları ortadan kaldırmak amacıyla yapıldığı kaydedildi.

2014 yılında DEAŞ'ın bölgeden çıkarılmasının ardından Sincar, terör örgütü PKK'nın da desteğiyle YPG kontrolüne geçmişti. 2020'de ise Bağdat yönetimi ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında bir anlaşma imzalanmış, Sincar'ın militanlardan arındırılması ve bölgeyi ortak yönetmek hedeflenmişti. Ancak o anlaşma gereklilikleri bugüne kadar yerine getirilemedi.

MSB: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

 

Zeytindalı Harekatı'nda bir asker şehit

 

İçişleri ve Emniyet’ten Suriyelilerle ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 19:33

    Irak ordusuna iha siha desteği verilip tarafımızdan uçuşlar ile destek verilmeli. Türkmen taburu kurulup askeri işbirlikleri ile düzenlemeler yapılmalı. Irakda kurulacak demoktarik devlet yapısı otomatikman pkk ypg yi ülke içindeki şehirlerden kovacaktır. Aynısı Esad ile suriy eiçinde yapılmalı. böylece uluslararası anlaşmaları yapma fırsamımız olacak. şimdiden anlaş iha siha askeri müdehale vb yapma hakkım avr de birlikte operasyonla rile terör grublarını yok et. devlet kurulmasını teşvik edip, toprak sahiplerinin ordularının kontrolu alacak güce gelmesine destek olmalıyız. yoksa heryere asker göndermek ile başka topraklarda uğraşmak zorunda kalmayız. Atıyorum iran battı çöktü. ne olacak? ordada silahlı örgütler çıkacak ve bazı yerlerde pkk tarzı ypg tarzı yapılanmalar ortaya çıkacak. Yani etrafında devlet varsa siyalok ile çözersin herşeyi. mantık bu. anlayamadılar.