E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Ukrayna'ya balistik füze yardımı---

İngiltere'den Ukrayna'ya balistik füze yardımı

İngiltere'den Ukrayna'ya balistik füze yardımı
30 Nisan 2023 - 10:53 borsagundem.com

İngiltere hükümeti, Ukrayna'ya Uluslararası Yardım Fonu (IFU) kapsamında 300 km menzile sahip balistik füzeler satın almayı planladıklarını duyurdu.

İngiltere hükümeti, Ukrayna için 300 km menzile sahip füzeler satın almayı planladıklarını duyurdu. Londra, Kiev için karadan, sudan veya havadan fırlatılabilen 100 ila 300 km menzilli roketler satın alacak.

Roketlerin 20 ila 490 kg arasında bomba taıma kapasitesinde olması isteniyor. Birleşik Krallık, Ukrayna'ya Uluslararası Yardım Fonu (IFU) kapsamında, uzun menzilli füzeler de dahil olmak üzere Kiev için modern silahlar satın almayı planlıyor.

İlgili duyuru hükümetin web sitesinde yayınlandı Raporda, ihale başvurularının 4 Mayıs'a kadar devam edeceği bildirildi. IFU fonu, Ağustos 2022'de kuruldu ve İngiltere tarafından yönetilen fona Norveç, Hollanda, Danimarka ve İsveç üye. Bugüne kadar fondan 520 milyon sterlinden fazla (650 milyon dolar) harcama yapıldı.

Ukrayna, 300 km'ye kadar menzile sahip Amerikan ATACMS'leri de dahil olmak üzere balistik füzeler sağlama talebiyle defalarca Batı ülkelerine başvurmuş, ABD makamları daha önce Kiev'i reddetmişti. (turkrus.com)

Ukrayna: Rusya'ya karşı 'demir yumrak'la taruza hazırız

 

Askeri analistler açıkladı: Ukrayna'nın karşı taarruz planının ilk işareti!

 

Peskov'un oğlu Wagner güçleriyle Ukrayna’da birlikte savaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)