E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon 1.5 yılın en düşük seviyesinde---

İngiltere'de enflasyon 1.5 yılın en düşük seviyesinde

İngiltere'de enflasyon 1.5 yılın en düşük seviyesinde
16 Ağustos 2023 - 09:35 borsagundem.com

İngiltere'de enflasyon Şubat 2022'den bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi

İngiltere'de yıllık enflasyon temmuz ayında beklendiği gibi yavaşlayarak Şubat 2022'den bu yana görülen düşük seviyeye indi.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), verilerine göre tüketici fiyat enflasyonunun temmuz ayında haziran ayındaki %7,9'dan %6,8'e geriledi. Ekim 2022'de enflasyon yüzde 11,1 ile 41 yılın en yüksek seviyesini görmüştü. Beklenti enflasyonun yüzde 6,8 olacağı yönündeydi.

Çekirdek enflasyon ise temmuz ayında %6,9 seviyesinde kalarak haziran ayına göre yatay seyretti.

Ekonomistler ise çekirdek enflasyonun yüzde %6,8 olmasını bekliyorlardı. Çekirdek TÜFE temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0,3 arttı.

Hizmet enflasyonu temmuz ayında, haziran ayındaki %7,2'den %7,4'e yükseldi.

ONS Fiyatlardan Sorumlu Direktör Yardımcısı Matthew Corder, verilere ilişkin değerlendirmesinde, gıda enflasyonunun hala yüksek kalmasına rağmen süt ve ekmek gibi temel gıda maddelerinin fiyatlarında gevşeme görüldüğünü, çekirdek enflasyonun ise hizmet fiyatlarının yüksek seyretmesi nedeniyle değişmediğini ifade etti.

Başbakan Rishi Sunak, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, enflasyonu düşürmenin birinci önceliği olduğunu belirterek, "Başbakan olarak daha iyi bir ekonomi inşa etmeye kararlıyım. Bu da enflasyonu önlemekle başlıyor. Bugünkü haberler planın işlediğini gösteriyor. Plana sadık kalırsak, enflasyonu düşüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz Maliye Bakanı Jeremy Hunt da enflasyonu düşürme yönündeki kararlı adımlarının işe yaradığını ve enflasyonun Şubat 2022'den beri en düşük seviyesine gerilediğini dile getirdi.

Fiyat artışlarının yavaşladığını kaydeden Hunt, "Henüz bitirme çizgisine ulaşmadık. Enflasyonu bu yıl yarı yarıya indirme planımıza sadık kalmalı ve sonrasında hedeflediğimiz yüzde 2'ye indirmeliyiz." ifadesini kullandı.

İngiltere'de işsizlik arttı

 

İngiltere'de temel ücret artışında rekor seviye

 

İngiltere ekonomisi tahminlerin üzerinde büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)