E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de başbakanlık için gizli pazarlık!---

İngiltere'de başbakanlık için gizli pazarlık!

İngiltere'de başbakanlık için gizli pazarlık!
23 Ekim 2022 - 13:30 borsagundem.com

İngiltere'de 45 gün süren Truss iktidarının sona ermesinin ardından yeni başbakan kim olacak tartışmaları sürüyor. En kuvvetli adaylar eski Başbakan Johnson ve Truss'un rakibi Sunak, gizli zirvede buluştu

Liz Truss'ın istifasıyla birlikte Birleşik Krallık (BK) başbakanlığı için ismi geçen Rishi Sunak ve Boris Johnson'ın gizli bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Adı açıklanmayan kaynaklar, görüşmenin içeriğinin bilinmediğini söyledi. Britanya kanalı Sky News, toplantıyı "gizli zirve" diye niteledi.

İki aday da adaylığını henüz resmen duyurmadı. Sunak, yarışa girmek için gereken 100 milletvekili desteğine ulaştı.

Johnson cephesi de 100 milletvekilinin desteğini aldıklarını öne sürse de BBC bu sayının 53'te kaldığını iddia ediyor. Eski Başbakan, Truss'n istifasıyla Karayipler'deki tatilini yarıda kesip ülkesine döndü.

ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN MORDAUNT İDDİALARI YALANLADI

Aday olduğunu resmen duyuran Avam Kamarası lideri Penny Mordaunt'un 23 destekçisi bulunuyor. Mordaunt, Boris Johnson ile hükümette bir görev karşılığı yarıştan çekilmek için anlaşma yaptığına yönelik iddiaları ise yalanladı ve 'kazanmak için' liderlik yarışında olduğunu söyledi.

Independent Türkçe'deki habere göre; Muhafazakar Parti liderliği için aday olanların, yarın öğleden sonraya kadar 100 milletvekilinin onayını alarak başvurularını resmen yapmaları gerekiyor.

Truss, 7 Temmuz'da Johnson'ın istifasının ardından Muhafazakar Parti üyelerinin yaptığı oylama sonucunda, Sunak'ı yenerek 6 Eylül'de başbakanlık koltuğuna oturmuştu. BK'de en kısa süre başbakanlık rekorunu kıran Truss, göreve geldikten yalnızca 45 gün sonra istifa etmişti.

Truss'ın vergi uygulamaları, ülkede büyük tartışma yaratmış ve istifasına giden yolu hazırlamıştı.

Truss’ın istifası yatırımcılar için fırsat mı?

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın istifasının perde arkası

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)