E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Savunma Bakanı açıkladı: Bırakıyorum---

İngiltere Savunma Bakanı açıkladı: Bırakıyorum

İngiltere Savunma Bakanı açıkladı: Bırakıyorum
16 Temmuz 2023 - 14:04 borsagundem.com

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, bir sonraki kabine değişikliğinde görevden ayrılacağını açıkladı

Muhafazakar Parti üyelerinin gözdesi 53 yaşındaki Wallace, Conservative Home internet sitesinin temmuzda yaptığı, kabinedeki en popüler bakan anketinde birinci sırada yer aldı

Ben Wallace bir sonraki kabine değişikliğinde istifa etmeyi planladığını ve Savunma Bakanı olarak 4 yıl görev yaptıktan sonra yeniden milletvekili seçilmeye çalışmayacağını doğruladı.

Birleşik Krallık (BK) Savunma Bakanlığı yaparken üç başbakan eskiten ve Rusya'nın Ukrayna'yı istilasına BK'nin verdiği tepkide kilit rol oynayan Wallace, kararını cumartesi günü açıkladı.

Wallace'ın seçim bölgesi Wyre ve Preston North, sınır değişikliklerinin ardından bir sonraki seçimde silinirken kendisi de yeni bir koltuk arayışına girmeyeceğini söyledi.

Wallace, sıradaki seçimde yarışmayacak 40'tan fazla Muhafazakar milletvekilinin arasına katıldı.

Boris Johnson'ın yakın müttefiki olan Wallace, The Times'a şöyle dedi:

Bir dahaki sefere aday olmayacağım.

Wallace, "zamanından önce" görevden ayrılıp kendi bölgesinde ara seçime gidilmesi zorunluluğuna neden olmayacağını doğruladı.

BK Savunma Bakanı, gelecekteki savaşlara ilişkin korkularından bahsederek sözlerini sürdürdü:

Bu 10 yıllık dönemin sonuna doğru dünya çok daha güvensiz, çok daha emniyetsiz hale gelecek. Sanırım kendimizi bir çatışmanın içinde bulacağız. İster soğuk ister sıcak bir çatışma olsun, zor bir pozisyonda olacağımızı düşünüyorum.

Çin'in durumuna ve "Pasifik'te siyasetin tamamen çökmesine" gönderme yapan Wallace "2030'da kendimizi bir soğuk savaşın içinde bulabiliriz" diye ekledi.

Muhafazakar Parti üyelerinin gözdesi 53 yaşındaki Wallace, Conservative Home internet sitesinin temmuzda yaptığı, kabinedeki en popüler bakan anketinde birinci sırada yer aldı.

Net memnuniyet onay oranı +77,1 olan Wallace, +54,4'le ikinci sıradaki Dışişleri Bakanı James Cleverly'nin ve +43,9'la üçüncü sıradaki İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch'un önünde yer aldı.

NATO'nun mevcut genel sekreteri Jens Stoltenberg'in görev süresinin bir yıl daha uzatılacağı açıklanmadan önce Wallace, bu pozisyonu istediğini ifade etmişti.

Geçen hafta Rishi Sunak, Wallace'ın Ukrayna'nın kendisine verilen askeri destek için "minnettarlık" göstermesi gerektiği yönündeki görüşlerini reddetmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, ülkesinin üyeliğe kabulü için Rusya'yla savaş sona erdiğinde de hâlâ yerine getirmesi gereken koşullar olduğunda NATO'nun ısrar etmesini, "saçma" diye nitelendirmesinin ardından Wallace bu açıklamayı yapmıştı.

Zelenski daha sonra "Birleşik Krallık'a her zaman minnettar olduğumuza inanıyorum" demişti.

Wallace'ın ne demek istediğini ve başka nasıl minnettar olmamız gerektiğini bilmiyorum.

Theresa May döneminde güvenlik bakanı olarak görev yaptıktan sonra Johnson tarafından savunma bakanlığına terfi ettirilen ve onun iki halefinin döneminde de bu görevi sürdüren Wallace, kesintisiz şekilde hükümette en uzun süre görev yapan bakan.

Daha önceyse Wallace, 2014'te denetçi görevine atanmış ve 2015'te David Cameron'ın başbakanlığı döneminde Kuzey İrlanda Ofisi'nde alt düzey, kabine dışı bir göreve getirilmişti.

Wyre ve Preston North bölgesinin milletvekili, Johnson'ın yerine geçmek isteyenler arasında ilk sıralarda görülmesine rağmen geçen yıl Muhafazakar Parti'nin liderlik yarışına girmemişti.

İngiltere'de konut kredisi faizi 15 yılın zirvesinde

 

İngiltere'de işsizlik beklenmedik şekilde yükseldi

 

İngiltere: Rusya korku politikası uyguluyor

 

İngiltere Maliye Bakanı Hunt, enflasyonla mücadelede "sabır" istedi

 

İngiltere'de sanayi üretimi nisanda daraldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM17 Temmuz 2023 00:20

    Bizde bizim chp deki genel başkan ve milletvekilleri bunlar gibi olsa partilerine iktidara görümeyeyince istifa etseler bu ülke kral olur idi.

  • fafa16 Temmuz 2023 16:32

    Şu fedakarlık ve feragat neden bizimkilerde yok.Galiba yabancılar bu makamlara sadece hizmet etme yeri olarak bakıyorlar