E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere piyasalarında 'Johnson' rallisi---

İngiltere piyasalarında 'Johnson' rallisi

İngiltere piyasalarında 'Johnson' rallisi
13 Aralık 2019 - 11:52 borsagundem.com

İngiltere'deki genel seçimlerde Muhafazakar Parti galibiyetiyle sterlin yükselirken İngiltere borsası % 1'in üzerinde prim yaptı, Hazine tahvilleri ise düştü

Muhafazakar Parti'nin Parlamento'da çoğunluğu kazanarak İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışı için zemin hazırlamasıyla birlikte Hazine tahvilleri düşüşle açıldı.

İngiltere'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 7 baz puan artışla yüzde 0.89 ile Haziran'dan beri en yüksek seviyesine çıktı. 2 yıllıkların faizi 4 bp artarak yüzde 0.61 oldu.

Para piyasasında işlem yapan traderlar İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) Ağustos'a kadar faiz indirimine gitmesine yüzde 30 ihtimal veriyor. Perşembe günü yüzde 50 seviyesinde fiyatlanıyordu.

BORSA %1'İN ÜZERİNDE PRİM YAPTI

ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşması ve İngiltere'deki seçimler İngiltere ve çoğu Avrupa borsasının yükselişinde etkili oldu.

Gösterge endeks Stoxx 600 % 1.6 artışla Nisan 2015'teki rekor kapanışın üzerine yükseldi. İngiltere'de FTSE 250 Endeksi % 4.5 ile Mayıs 2010'dan beri en büyük artışı kaydederken FTSE 100 endeksi düşüşle açılıp daha sonra %1'in üzerinde yükseldi..

İngiltere'de Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti tek başına iktidara geldi. Johnson'un seçim zaferi Avrupa hisse senedi piyasaları için bir dönüm noktası olabilir. Johnson'un Brexit'i gerçekleştirmesiyle bölge varlıkları üzerindeki önemli bir risk ortadan kalkmış olacak.

Alman DAX, Fransız CAC 40, İspanyol IBEX Endeksleri bugün % 1'in üzerinde primli seyrediyor. İngiltere para birimi sterlin dolar karşısında yaklaşık üç yılın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

UBS Ekonomisti Dean Turner "Bazı yatırımcılar 2 önemli sityasi riskin ortadan kalkması nedeniyle bugünü 'erken Noel' olarak görecek. İngiltere seçimlerinden çıkan güçlü sonuçlar ve ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşması piyasaların modunu yükseltti" değerlendirmesini yaptı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eyyy13 Aralık 2019 13:00

    ey osmanlı soyundan gelen. ingiliz himayesindeki.. geceldek Türkiyede padişahlık ve halifelik gelirse o unvanları alacak ingiliz başkanı... bu nasıl rabia işareti? nasıl padişah soyundan geliyorsun osmanlıların... dinin ne senin. rabiha işareti yapmayı unutmuşsun.. cin mi çarptı osmanlının padişah torunu?