E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere Merkez Bankası faiz indirir mi---

İngiltere Merkez Bankası faiz indirir mi

İngiltere Merkez Bankası faiz indirir mi
12 Temmuz 2016 - 15:07 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası'nın Haziran ayı toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklar göre komite, finansal istikrar için her şeyi yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Haftanın ikinci işlem günündeyiz ve bugün de ekonomik takvimde açıklanacak önemli veriler olmaması sebebiyle dikkatler İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in ve FOMC üyelerinin yapacağı açıklamalara çevrildi. Ancak hepsinden önce Haziran ayının BoE toplantı tutanakları yayınlandı.

Tutanaklara göre komite, finansal istikrarı desteklemek için gereken neyse yapmaya hazır olduklarını belirtti. Brexit’in ekonomik görünüm üzerindeki riskleri artıracağını belirten üyeler sermaye tamponunun %0.5’ten %0 seviyesine çekilmesi konusunda hem fikirler.

Saat 12’de mikrofon başına geçen Başkan Carney ise artık krediye olan talebin arzdan daha önemli olduğunu söyledi. Referandum öncesi Brexit risklerine dikkat çekmesi nedeniyle bağımsızlık konusunda eleştirilere maruz kalan Carney bu konuda da ekonomik riskleri dile getirmenin kendi görevleri olduğunu belirterek BoE’yi savundu. İlerisi için ise parasal genişleme politikasının gerekli olması durumunda harekete geçeceklerini söyledi. Hatırlayacağımız gibi son konuşmasında varlık alım programını artırmaya yönelik sinyaller vermişti.

Carney’den güvercin tonda açıklamalar gelse de GBPUSD’deki toparlanma bugün BoJ etkisi ile birlikte hız kazanmış durumda. Yukarıda 1.32 bölgesinin tamamen alınmasıyla yükselişler hız kazanabilir. Geri çekilmelerde ise aşağıda 1.2950 ve 1.2850 bölgeleri önemli destek konumunda.

Saat 16.15 ve 16.35’te FOMC üyeleri Bullard ve Tarullo mikrofon başında olacak. BoE toplantısı ise bu perşembe ve Brexit sonrası Carney ve ekibinin nasıl bir duruş sergileyeceği de büyük merak konusu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)