E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİngiltere futboluna virüs faturası 1 milyar sterlin---

İngiltere futboluna virüs faturası 1 milyar sterlin

İngiltere futboluna virüs faturası 1 milyar sterlin
11 Haziran 2020 - 12:49 borsagundem.com

Deloitte Sports Business Group'un araştırmasına göre Premier Lig korona virüs nedeniyle yaklaşık 1 milyar sterlinlik darbe alacak

İngiltere'nin en üst futbol ligi boş stadlar ve hala devam eden güvenlik endişeleriyle, korona virüs krizinden tahmini olarak 1 milyar sterlin (1.3 milyar dolar) darbe alacak.

Deloitte Sports Business Group tarafından Perşembe günü yayınlanan yıllık değerlendirmeye göre Premier Lig'de sezonun Mart ortasından beri askıya alınması ve üç aydan beri maçların canlı izlenmiyor olmasının 2019/2020 finansal yılında gelirler üzerinde büyük bir baskı oluşturması bekleniyor.

Söz konusu kayıpların yaklaşık 500 milyon sterlinlik kısmı, Deloitte'e göre yayıncı kuruluşlara yapılacak iadelerden, kapalı kapılar ardından oynanan maçlardan kaynaklı bilet indirimleri ve ticaret kontratlardaki düşüşlerden oluşuyor. Diğer 500 milyon sterlinlik kısmı ise gelecek finansal yıla denk gelecek.

Lig 17 Haziran'da yeniden başlayacak ve maçlar İngiltere'de Sky Sports, BT Sport, BBC Sport ve Amazon Prime tarafından canlı yayınlanacak. Ligdeki 20 kulübün taraftarları -Almanya'da olduğu gibi- sağlık ve güvenlik endişeleri nedeniyle stadlara alınmayacak.

2018/2019 döneminde 5.2 milyar sterlinlik geliriyle Premier Lig Avrupa'nın açık ara en zengin futbol ligi oldu. İngiliz futbol ligi yabancı alıcıları cezbetmeye devam ediyor. Lig halihazırda ülkenin en fazla taraftara sahip kulüplerinden biri Newcastle United'ın Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu öncülüğündeki bir konsorsiyuma 300 milyon sterlin bedelle satışına karar verme sürecinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)