E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, Çin ekonomisinin geleceğinden umutlu---

IMF, Çin ekonomisinin geleceğinden umutlu

IMF, Çin ekonomisinin geleceğinden umutlu
24 Şubat 2020 - 11:42 borsagundem.com

IMF Başkanı Kristalina Georgieva Suudi Arabistan'da düzenlenen G20 toplantılarında yaptığı açıklamalarda Çin ekonomisinin ikinci çeyrekte normale dönmesini beklediğini açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Çin ekonomisinin 2020 yılının “ikinci çeyreğinde normale dönmesini” beklediğini söyledi. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen “G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantıları”nda bir konuşma yapan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Çinli yetkililerin yeni koronavirüsü salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek için çalıştıklarını belirterek “Mevcut durum senaryomuzda açıklanan politikalar uygulandı ve Çin ekonomisi ikinci çeyrekte normale dönecek” dedi.

Salgının yarattığı olumsuz tablonun dünya ekonomisi üzerindeki etkisinin nispeten küçük ve kısa ömürlü olacağını belirten Georgieva, virüsün Çin’in bu yılki ekonomik büyümesini ocak ayı görünümüne göre 0,4 puan düşerek yüzde 5,6’ya düşeceğini küresel büyüme üzerindeki etkisinin de daha az olacağını söyledi.

IMF’nin salgınla mücadele için destek vermeye hazır olduğunu belirten Georgieva, daha korkunç senaryolardan kaçınmak için küresel iş birliği çağrısı yaparak zayıf sağlık sistemi olan ülkeler için potansiyel risk konusunda da uyardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ----------- ??????????-------------24 Şubat 2020 17:58

    hep öyle diyip diyip milleti kandırıyorlar.sürekli para da altına gidiyor bunlara aslal inanmayın.altının gramı yılsonua varmaz 1 000 TL olabilir.

  • AHMET ÖZBİR24 Şubat 2020 12:43

    NE yazık ki IMF'den ÜMİT YOK! Haaa Türkiye'yi BORÇLANDIRALIM, CUKKALARA KONALIM dönemini de REİS'im bitirdi. Ümidinizi Davutoğlu-Babacan'a bağladıysanız YANDI KETEN HELVA! Bin sene beklemeye devam o zaman.