E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmar barışında süre doluyor!---

İmar barışında süre doluyor!

İmar barışında süre doluyor!
22 Aralık 2019 - 09:46 borsagundem.com

İmar barışına başvuranların yapı kayıt belgesi bedelini ödemeleri için son 10 güne girildi. Bugüne kadar imar barışından 7 milyon 450 bin 578 bağımsız birim yararlandı, başvuru sahipleri 24 milyar 190 milyon 266 bin lira ödeme yaptı

31 Aralık 2017’den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışı uygulamasında sona gelindi. İmar barışından yararlanmak için başvuranlar, yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25’ini temmuz sonunda yatırmıştı. Geri kalan bedelin tamamlanması için verilen süre 31 Aralık’ta sona erecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesi için verilen sürede son 10 güne girildiğini belirterek, “Vatandaşlarımızı, hak kaybı yaşamamaları için bir an önce ödemelerini tamamlamaya ve belgelerini almaya davet ediyoruz” dedi.

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar, Hazine’ye ait taşınmazlar üzerine inşa edilmişse belge sahipleri ile kanuni veya akdi haleflerinin talepleri üzerine, bakanlıkça rayiç bedelden bu kişilere satılabilecek.

Yine belgeli yapılar, belediyelere ait taşınmazlar üzerine inşa edilmişse, Yapı Kayıt Belgesi sahipleri ile bunların kanuni veya akdi haleflerinin talepleri üzerine, bedeli ilgili belediyesine ödenmek kaydıyla rayiç bedel üzerinden belediyelerce doğrudan satılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kendinden fakir22 Aralık 2019 20:46

    Yurtta barış imarda barış da hani metrekaresi 50bin liralık semtlerde çatı katları şimdi özgürleşti yani zenginim daha zengin oldu fakirime neoldu 3ün 1 i depremde ilk yıkılacak yer oldu vergiyede bağlandı hadi bakalım demet akalın

  • Nuri22 Aralık 2019 10:57

    Nasılsa yine uzar,olan bankacılara olur,son gün deyip bankaları açık tutarlar,akşam 6 ay daha uzar

  • Ferdi22 Aralık 2019 10:08

    Hiç birşeye yaramıyor. Millet Bilip bilmeden para verdi.