E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİmalat PMI daralmaya işaret etti---

İmalat PMI daralmaya işaret etti

İmalat PMI daralmaya işaret etti
01 Haziran 2022 - 10:11 borsagundem.com

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, mayısta bir önceki aya göre yatay seyrederek 49,2 düzeyinde gerçekleşti.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketinin Mayıs 2022 dönemi sonuçları açıklandı. Eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, manşet PMI mayısta bir önceki aya göre yatay seyrederek 49,2 düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu veri, imalat sektöründe faaliyet koşullarının ılımlı düzeyde olmakla birlikte üst üste üçüncü ay bozulduğuna işaret etti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Haziran 2022 10:46

    Sermaye erimesi bekliyorum. Oluşan usd alış maliyetleri üretimi tekletmesini bekliyorum. ekonomik program ihracat arttı ithalat düştü desede asıl YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMLİ HAMMADDE  üretim hatlarını hiç oluşturmadı. kağıt eskiden SEKA da a dan z ye üretilebilirken hammaddesi dahil, şuan artan usd maliyeti kağıt hammaddesini maliyetini uçurdu. İç tüketim kitap alamaz, fotokopi çekemez, duvalet temizlik kağı vb alamaz oldu. Bu örnek diğer alanalardada böyle. Heleki bu usd artış benzını 24 tl lere çekti. Eleştirilen Kemal Derviş bile benzını 1 usd üzerine çıkartmadı o krizde.. şuan ise doları geçen benzın fiyatı var... Üretim için sermaye arayanlar bankaya gitsede faizler yüksek, enflasyon artış mevcut. global ithal edilen enerjı vb zaten üretimi etkiliyor. burada TL ne kadar değerli olursa , Türkiye o kadar rekabetçi bir ülke olur. en fazla 1 usd  5 tl olmalı.Bari okuyan kadro kaçmasın yurtdışına, argeci, bilgili, eğitimli vb ücretliler...