E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST tepki alımlarıyla yükseldi---

BIST tepki alımlarıyla yükseldi

BIST tepki alımlarıyla yükseldi
20 Ağustos 2019 - 09:55 borsagundem.com

Dün Merkez'in zorunlu karşılık hamlesiyle düşüş kaydeden BIST, bugün tepki alımlarıyla yükseldi. Endeks günü %0.78 oranında yükselişle 96.031 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Ağustos’da yatırımcının yüzünü güldürmüyor. 30 Temmuz’da başlayan düşüş trendi dünde sürdü. Ticaret iyimserliği ile küresel piyasalar alış ağırlıklı seyrederken Borsa İstanbul dün tepki alımlarını sürdüremedi ve küresel piyasalardan negatif ayrışarak akşam kapanışını düşüşle yaptı.

Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını ve zorunlu karşılıklara ödenen faizleri TL kredilerin yıllık büyüme oranı ile ilişkilendirmesi ardından dolar kurunda hızlı bir yükseliş olurken, tepki alımları görülen borsada ise satış görüldü.

Borsa İstanbul’daki düşüş trendin de bankacılık hisseleri başı çekiyor. Bu durumun nedenini analistler Türkiye’nin CDS primlerinin yükselişine bağladı.

ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki ilerleme sinyalleri ve büyük ekonomilerde ekonomik teşvik söylemlerinin büyümeyi destekleyeceği beklentisi yurt dışı hisse senedi piyasalarında risk iştahını artıran unsurlar olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, FED’i ekonomiyi kötü hale getirmeye çalışmakla suçladı. Trump FED’den bu kez 100 baz puan faiz indirimi istedi. Doların çok güçlü olduğunu belirten Trump, bu durumun birçok dünya ülkesine zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Bu hafta yurt içinde veri gündemi sakin görünüyorken, yurt dışında Jackson Hole toplantıları ve cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmaları önem arz ediyor.

BORSA İSTANBUL'DA KESİNTİSİZ İŞLEM 4 EKİM'DE BAŞLIYOR

Borsa İstanbul'dan yapılan duyuruya göre pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi ile işlem gören kıymetlerde 4 Ekim'den itibaren kesintisiz sürekli işlem yöntemi uygulanacak.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.18 oranında yükselişle 95.461 puandan başladı. Endeks açılışın ardından tepki alımlarıyla yükselişe geçti.

Borsa İstanbul ilk yarıda dünkü hareketine benzer hareket sergiledi ve tepki alımlarıyla yükseldi. Endeks gün ortasına %0.91 oranında yükselişle 96.153 puandan girdi. Alıcılı seyirde bankacılık ve sanayi hisselerinde yükseliş önemli etmen oldu.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

ABD Başkanı Trump'dan gelen mesajlar ticaret gerilimini bir nebze rahatlatması ve Huawei'ye yönelik yaptırımların erteleneceği haberi dünya borsalarında yükselişte etken oldu. Bugün Borsa İstanbul'da tepki alımları günün ikinci yarısında da hakim oldu.

Dün Merkez'in zorunlu karşılık hamlesiyle düşüş kaydeden BIST, bugün tepki alımlarıyla yükseldi. Endeks günü %0.78 oranında yükselişle 96.031 puandan tamamladı. Hacim 6.1 milyar lirayı aştı. Sanayi endeksindeki artış %1.79 oranında olarak dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 20/8/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 20/8/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:56 itibariyle 5.7272 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6400 lira, en yüksek 5.7490 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3550 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1088 seviyesinde. Gram altın 276.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 16.26 seviyesinde.

Dövizde yön yukarı

 

Borsa İstanbul 95 bin sınırından döndü

Borsa İstanbul 30 Temmuz'da başlayan düşüş trendini dünde sürdürdü. Endeks aşağıda 95.099'a kadar geriledi. Bu noktada tutunmayı başaran endeks günü %0.47 oranında düşüşle 95.286 puandan tamamladı. Düşüşte yine bankacılık hisseleri ön planda oldu. Bankacılık endeksindeki kayıp %1.23 oranında olarak dikkat çekti. Hacim 5.3 milyar lirayı aşarak düşük seyretti.

Borsa İstanbul 95 bin sınırından döndü

 

TRUMP: FED EN AZ 100 BAZ PUAN FAİZ İNDİRMELİ

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından ABD Merkez Bankası'na (FED) 100 baz puanlık faiz indirimi çağrısı yaptı.

Trump: Fed en az 100 baz puan faiz indirmeli

 

MERKEZ BANKASI'NDAN 22 MİLYAR LİRALIK ADIM

Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Merkez Bankası'ndan 22 milyar liralık adım

 

AVRUPA MERKEZ BANKASI PARASAL TEŞVİKTE KARARLI

ECB üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Rehn, ciddi derecede bir parasal teşvikin gerekli olmaya devam ettiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası parasal teşvikte kararlı

 

ASYA HİSSELERİ "TİCARET" İYİMSERLİĞİ İLE YÜKSELDİ

Asya hisse senetleri, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme işaretleri ile birlikte yükseldi.

Asya hisseleri "ticaret" iyimserliği ile yükseldi

 

ABD BORSALARI GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPADI

Küresel resesyon paniğiyle geçen hafta gerileyen ABD borsaları haftanın ilk günü korkuların yatışmasıyla yükseldi. Ticaret Bakanı Ross'un Huawei yaptırımlarının 90 gün ertelendiğini açıklaması korkuların yatışmasında en büyük etken oldu.

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları, merkez bankalarının parasal teşvikleri artırabileceğine ilişkin beklentiler ve Çin ile Almanya'da mali önlemlerin sıkılaştırması yönündeki adımların etkisiyle günü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 21 Ağustos 2019 07:57

    SPK YATIRIMI SOYDURMAKTAN VAZ GEÇİP YATIRIMCI ÇEKME YOLUNA GİRMELİ PATRON EMRİNDEN AYRILIP YATIRMCI KORUMA YOLUNA GİTMEDİKÇE BORSADAN KAÇIŞLAR ARTACAKDIR.BATMIŞ ŞİRKET DERASI HALKA AÇIP YATIRIMCIYI SOYDURDUN.

  • Goldaşzede20 Ağustos 2019 21:34

    Tepki alışları 50 sene sürecektir diye düşünüyorum. Bu tepki alışlarının bitmesi için goldaşın geri dönmesi gerekiyor. Oyunculara tavsiyem zararlarını sineye çekerek sabırla beklemeleri, süre mi? Meçhul maalesef.

  • Emlakçı20 Ağustos 2019 21:29

    Yav şu mehmet yılmazı bulun bana ya nerde o tatlı çocuk onu çok özlüyorum hani şu ingilizlerden yevmiye alıp milleti borsaya sokan dolarlarını sattıran nasıl memo kulakların çınlıyormu hayatım söyle bitanem sen böyle sessiz kalınca çok üzülüyorum ne oldu paran pulmu oldu borsada hadi yavrum agu demeye başla bari

  • KILIÇ20 Ağustos 2019 20:08

     BORSADA HİÇ GÖRMEDİGİM KADAR ŞU SON GÜNLERDE HESAP KAPATANLARA TANIK OLDUM HESAP BOŞALTIP ÇIKIYORLAR TAM BİR ÜMİTSİZLİK VAKASI KÜÇÜK YATIRIMCI RESMEN SOYULDU .

  • Kamil20 Ağustos 2019 15:20

    Faizler düştüğü oranda borsa ve döviz olumlu etkilenir diye düşünüyorum,bakalım bekleyelim,görelim