E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİkinci dalga endişesi Avrupa borsalarını düşürdü---

İkinci dalga endişesi Avrupa borsalarını düşürdü

İkinci dalga endişesi Avrupa borsalarını düşürdü
12 Mayıs 2020 - 10:12 borsagundem.com

Avrupa borsaları korona virüsün ikinci dalgasının vuracağı endişesiyle yeni güne satıcılı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.34, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.47, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.49, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0.11 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0.36 gerilerken, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0.32 yükseldi

ABD hisse senedi vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri, virüs enfeksiyonlarındaki yeni bir artışın son değerlemeleri haklı göstermeyi zorlaştıracağı yönündeki endişelerin etkisiyle Salı günkü işlemlerde düşerken, dolar son kazançlarını genişletti.

Hong Kong ve Sydney hisseleri düşerken, Tokyo, Seul ve Şanghay'daki kayıplar daha sınırlı kaldı. S&P 500 Endeks vadeli kontratları, dayanak endeksin yatay kapanmasının ardından geriledi. Güney Kore'nin vakalarda artış olduğunu bildirmesi ikinci dalga endişelerini canlandırdı. Ayrıca yatırımcılar ABD ile Çin arasındaki gergin ticaret ilişkilerinden dolayı endişeli. Trump yönetimi Pazartesi akşamı kamuya ait bir emeklilik tasarruf fonunun Çin hisselerine yatırım yapmasını engellemek için harekete geçti.

Salgının merkezi olan Wuhan, karantinaya son verildiği geçen aydan beri ilk kez yeni enfeksiyon bildirdi. Rusya günlük rekor vaka sayısını açıkladı.

Borsa İstanbul yurt dışını izliyor

İkinci dalga ihtimali piyasaları tedirgin ediyor

Avustralya'nın en kalabalık eyaletinde korona virüs tespit edilmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)