E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİkinci dalga ihtimali piyasaları tedirgin ediyor---

İkinci dalga ihtimali piyasaları tedirgin ediyor

İkinci dalga ihtimali piyasaları tedirgin ediyor
12 Mayıs 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan analizde bugün veri takvimi sakin olmasına karşın haber başlıklarının yakından takip edileceği belirtiliyor.

Küresel piyasalar korona virüs salgını ile mücadelede önemli bir noktaya gelmiş ve ülkeler kademeli şekilde ekonomide açılmaya başlamışken ikinci dalga ihtimali tedirginlik yaratıyor. Bu sabah
Asya’da Güney Kore salgındaki başarısının ardından ekonomik faaliyetler açmıştı fakat yeniden vaka sayısının arttığına yönelik haber akışı piyasalardaki iştahı dağıttı.

Genel olarak bu ihtimal piyasalarda sıkça konuşuluyor ve durumun verilere yansımış olması olumsuz olarak değerlendirildi. Bu sabah Asya piyasalarında gerek Güney Kore’den gelen bu haber başlığı gerekse Çin’de nisan ayı aylık enflasyonun %-0,9 ile beklentilerin üzerinde azalmış olması nedeniyle satıcılı bir tablo var. Fakat verinin ardından izlediğimiz o sert satışların geri alındığı ve kayıpların azaldığı görülüyor. Benzer tablo anlık olarak vadeliler cephesinde de var ve bu nedenle günün geri kalanındaki haber başlıklarına bağlı olarak pozitife dönen bir tablo görülmesi beklenebilir. Bu konuda haberler önemli olacaktır.

Emtialarda ise ons altın 1700$ seviyesinden uzaklaşmıyor. Bu seviyenin etrafında 5-10$ fiyat hareketi ile haber başlıklarına bağlı olarak aşağı ve yukarı yönde bir dalgalanma yaşıyor. Petrol fiyatlarında ise
Suudi Arabistan’ın OPEC anlaşmasının dışında ek 1 milyon varil daha üretimi keserek haziranda üretim kapasitesini günlük 7,5 milyon varil seviyesine indireceğini açıklamasının ardından, Kuveyt ve BAE’de üretimde ek kesintiler yapabileceğini açıkladı. Talep koşullarının yeni yeni canlandığı bu ortamda arzı sıkılaştırmanın petrol fiyatlarını desteklediğini görüyoruz. Dün petrol fiyatları pozitif seyrederken, anlık olarak ham petrolün 25,3$ ile alıcılı, Brent petrolün ise 29,2$ ile satıcılı seyrettiği görülüyor.

Yurtiçinde ise dün global piyasalardan pozitif ayrışan bir fiyat hareketi kendini gösterdi. Yeniden açılmaların dün itibariyle kademeli şekilde başlaması, büyük firmaların açılış tarihlerini mayıs ayı içerisinde yapacağını açıklıyor olması piyasalar tarafından pozitif karşılanıyor. Dün endeks güne pozitif başlangıcın ardından günü %0,05 aşağıda 97.792 puandan kapattı. İşlem hacmi ise 10,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Diğer yandan şirket bilançoları devam ediyor ve hisse bazlı fiyatlamalar öne çıkmakta. Kur cephesinde ise 7 TL üzerindeki seyir devam etmekte ve geçtiğimiz haftaya nazaran volatilitenin azaldığı dikkat çekiyor. Diğer yandan dün yurtiçi ekonomik takviminde şubat dönemi 3 aylık işsizlik oranı açıklandı. Veri ocak ayının altında %13,6 olarak gerçekleşti. Bugün ise veri takvimi sakin olmasına karşın haber başlıkları yakından takip edilecek.

Pozitif açılışlar ve gün içi yükselişler satış fırsatı

Aşağı hareketlerde realizasyonlar artabilir

Risk primi BIST'in yükselişini baskılıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM12 Mayıs 2020 14:33

    Borsa neden yükselmiyor ? Banka hisseleri alınmıyor .Kim almıyor  ? Yabancılar Yani yabancılar banka hisseleri almadığı için borsa yükselmiyor . PEKİ YABANCILAR NEDEN BANKA HİSSESİ ALMIYOR?   Cevap !!!!!!!!!!!!