E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİki faktör borsada çift haneli kazanca sebep olabilir---

İki faktör borsada çift haneli kazanca sebep olabilir

İki faktör borsada çift haneli kazanca sebep olabilir
27 Mart 2020 - 15:32 borsagundem.com

JP Morgan stratejistlerine göre iki faktöre bağlı olarak borsalarda gelecekte çift haneli kazançlar görebiliriz

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Senatosu, yeni tip korona virüs salgını ile mücadele ve salgın nedeniyle zarara uğrayan vatandaş ve işletmecilerin sübvanse edilmesi için sunulan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketine onay vermesiyle ABD borsaları ralliye geçti. JP Morgan stratejistlerine göre iki faktör borsadaki rallinin seviyesini belirleyecek.

JP Morgan’ın küresel piyasalar stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou, piyasaların belirleyicisi olarak korona virüs pandemisinin ABD ekonomisine verdiği zarardan çok borsa katılımcıların davranışları belirleyici olacak yorumunu yaptı.

Borsaların kötü performansından dolayı emeklilik fonları ve dengeli yatırım fonları içerisindeki hisse senedi oranı ciddi şekilde azaldı.

Dünyanın en büyük emeklilik fonu olan Japon Hükümeti Emeklilik Yatırım Fonu gibi fonlar varlıklarını hisse senetleri yönünde değerlendirdiğinde hisse senetlerindeki yükseliş artacak.

Marketwatch’un Nikolaos Panigirtzoglou’na dayandırdığı habere göre emeklilik ve dengeli yatırım fonlarının hisse senetlerini tercih etmesi durumunda borsalara 800-900 milyar dolarlık nakit girebilir.

ABD Senato'sundan teşvik paketi geçmesiyle S&P 500 endeksinin pazartesi gününden beri yükselişi %20’yi geçerek tekrar boğa piyasasına girdi. Endeks pazartesi günü 52 haftalık en düşük seviyesine ulaşırken, 19 Şubat'taki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.393 puanın %22 altında.

Borsa yeniden 90 bin puanın altına geriledi

Borsalara geri dönmek için tam zamanı

Yeni bir düşüş sonrası boğa piyasası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik29 Mart 2020 03:15

    Amerika para basmış piyasayı destekleyecekmiş filan iyi güzel de borsada neye bakıyoruz ..şirket üretiyor mu değer yaratıyor mu gelecek vizyonu var mı satış ve kar var mı vs..şu ortamda herkes fabrikaları kapatmış beklemede belirsizlik var ve işlerin düzelmesi zaman alacak yani . Pazartesi itibari ile borsalarda yeni bir satış dalgası gelebilir..İlk dalga geldi ikinci ve üçünçü dalga olması büyük olasılık..82 bin altı zaten yıkım olur...panik artar...

  • Fırat 28 Mart 2020 21:26

    Borsalar tamamen casınoya döndü... 2-3 AY böyle gider herhalde

  • İlahi Adalet28 Mart 2020 17:59

    Covid-19 kötü niyetli patronları, fırsatçıları ve şans oyuncularını borsada karantinaya aldı. Bu karantina bakalım ne kadar sürecek?

  • &&&& ^^^^ &&&&28 Mart 2020 12:57

    bu ortamda borsa olurmu.2 günde bir ucurtma haber ile dow % 20 pirim yapıyor sonra çakılıyor.oturun oturduğunuz yerde 1 sene borsaya bulaşmayın derim.

  • $$$ EURO $$$28 Mart 2020 12:30

    bu borsalar para basmak ve teşviklerle düzelmez.herkes zaten para basıyorlar.sadece senmi akıllısın abd.bu borsalar ülkeler arasındaki ticaret sınırlarının kalkması, güven ortamının gelmesi, hayatın normala dönmesi üretim ve satışların olması ile ancak düzelebilir.sonra bu olayların sonuçları daha ortaya çıkmadı.bence binlerce şirket iflas edecek belki yerine yenileri gelcek fakat hayat eskisi gibi olmayacaktır.3 sene sürüyor bu olayların düzelmesi o da yavaş yavaş oluyor her şey.

  • tv27 Mart 2020 16:33

    hangi performans bigün yüzde beş aşagıda bigün tüzde üç  resmen adam dövüyorlar 

  • abuzer çırmık27 Mart 2020 15:56

    borsanın performansını spk nın sermayenin değil halkın kurumu olması belirler