E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıIEA, küresel petrol talebi için büyüme tahminini revize etti---

IEA, küresel petrol talebi için büyüme tahminini revize etti

IEA, küresel petrol talebi için büyüme tahminini revize etti
16 Mart 2022 - 12:32 borsagundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı, Ukrayna savaşının ve Rusya'ya uygulanan ağır yaptırımları bu yıl küresel ekonomik büyümeyi vuracağını öngörerek küresel petrol talebi için büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti.

Bu yıl küresel petrol talebinin geçen ay yayınlanan raporda öngörülen rakamın 1 milyon varil/gün altında olabileceğini belirten Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu yıl için küresel petrol talebi büyüme tahminini de 950 bin varil/gün azaltarak 2,1 milyon varil/güne indirdi. 2022'de günlük ortalama petrol talebinin 99,7 milyon varil/gün olacağını öngördü.

IEA, 2022 ikinci çeyrek ile 2022 dördüncü çeyrek arasındaki petrol talebine ilişkin tahminini de 1,3 milyon varil/gün aşağı çekti.

Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımları Nisan ayından itibaren Rusya'nın petrol arzında 3 milyon varil/güne düşüşe yol açabileceğini belirten IEA, küresel petrol arzı için 2022 yılı tahminini 2 milyon varil/gün azaltarak 99,5 milyon varil/güne düşürdü.

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareket durdu

 

Küresel petrol üretimi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)