E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanlığı'ndan taksi genelgesi---

İçişleri Bakanlığı'ndan taksi genelgesi

İçişleri Bakanlığı'ndan taksi genelgesi
28 Eylül 2021 - 13:07 borsagundem.com

Polis ekipleri, ticari taksilerin yolcuyu almadığını tespit etmesi halinde, yolcu taksiye bindirilecek. Almamakta ısrar eden taksilere de trafikten men dahil yasal işlem başlatılacak.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Taksi Denetimleri genelgesi gönderdi.

Genelgeye göre, taksi denetimleri artırılacak, şehirlerarası otobüslerdeki gibi taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştirecek.

Yayımlanan genelgede, son dönemde özellikle büyükşehirler başta olmak üzere bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığına ilişkin şikayetlerin artığına dikkat çekildi.

Bu durumun taksi şoförleri ile yolcular arasındaki tartışmaları ve asayişe müessir olayları arttırabileceği, ticari taksilerde seyahat eden/etmek isteyen vatandaşlar ile turistler arasında mağduriyetlere neden olabileceği vurgulandı.

Yolcu seçen taksici trafikten men edilecek

Yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için yapılacak denetimler şu şekilde sıralandı:

Taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet/müraacatlar ile konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini giderecek.

Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal işlem (trafikten men dahil) yapılacak.

Ticari taksi denetimleri artırılarak şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacak.

Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odası vb.) ile ilgili iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak. 

İstanbul'a yeni nesil ve çevreci Deniz Taksi geliyor

 

Mobil taksi şirketlerine uyarı: Düzeltin!

 

Taksiciler hem zam hem indirim istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Eylül 2021 21:44

    Bence polisimiz özel bir denetleme birimi kursun. Bu kişiler özel yaka yada bir kamera sistemi ile, günlük hayatlarında taksileri kullanan kişilerden seçilsin. Normal düz vatandaşlar yani. hayatın akışında taksi kullanan insanlar. bu gönüllü kişiler, normal müşteri oalrak karşılaştıkları sorunları rapor etsın. böylece her rapor iyileştirmesinde, sistem otomatik olarak kendini düzeltecektır. Sisteme uymayanlarda geçici trafikten men, idari işlerine dahil olsunlar. yoksa 365 gunun 2 gunu denetim, göstermelik adımlar, bu sorunları çözmuyor. bu sorun 10 yıllardır var, vede siteme nejter amadan iyileşeek olsa, iyileşirdi. Denetim sistemi öyle yada böyle taksicilere çalışmıyor. vatandaş  ve turist mağdur  olmaya devam ediyor. Her taksi aracında ALO ŞİKAYET telefon nosu zorunlu içeriye yazılsın. her aracın içinde özel  araç not yazılsın. anlık olarak sorunlarda vatandaş şikayet etsin. OTO DENETIM, YADA VATANDAŞ DENETIMI olmalı. laf laf laf olmaz.icraat

  • Berber Bekri 28 Eylül 2021 23:06

    Vay faşist vay gestapo birimi kurulsun istersen bu yüzyılda bu kafalar problem çözecek istanbul 7 milyondan 16 milyona geldi hala taksi sayısı aynı 17.000 ; taksi plakası sahibi mafya ile uğraşmak yerine üç kuruşa çalışan,hayatını riske atan taksi işçisine takmış sen ve senin gibi malAK lar..30 bin taksi plakası daha verirsin olur biter isteyen müşteri seçsin kısa mesafe almasın boş boş gezsin 30 bin insan iş imkanı bulur ama yokkk plaka ucuzlar diye millete çile çektirmeye devam ediliyor üç beş kişi para kazansın diye millet sürünüyor taksiciye köprü tünel geçişlerini ücretsiz yaparsın taksimetre de indirim yaparsın ambulansa yol vermek şartıyla müşteri taşırken emniyet şeridini kullanma imkanı verirsin hızlı ulaşım sağladığı ucuz olduğuiçin tercih edilir millet özel aracını kullanmaz (birsürü çakarlı araç kullanırken iyi de taksici niye kullanmasın) trafik rahatlar ama yok vur taksi işçisine kolay olan o çünkü

  • Berber Bekri 28 Eylül 2021 14:37

    Hep dolambaçlı işler taksi plakasını arttırın sayılarını arttırın İstanbul nüfusu 7 milyonken belirlenen sayı hala aynı bu taksi plakası kimlerin elindeyse teslim olmayın dünya bu sorunu nasıl çözmüş se öyle çözün paris tokyo newyork berlin roma ne yapıyorsa yapın Avrupa uyum yasaları diyenler arap Afganistan yasalarına uyma gayretinde ne dediniz ne yapıyorsunuz....

  • ferdi28 Eylül 2021 14:23

    korsan taksi neden arttı sanıyorsunuz. sarı taksinin iki katı korsan taksi var. bütün bayanlar korsan kullanıyor.

  • Bika28 Eylül 2021 14:10

    Taksi sürücüsü ve  müteahhitlere insanlar canlarını teslim ediyor da, bu meslekleri yapmak için nitelik gerekmiyor. Taksi sürücülerinin standart kıyafetleri ve yaka numarası olmalı. 

  • birisi28 Eylül 2021 13:38

    Konu İstanbullunun huzuru olunca karaları bilerek geciktiriyorlar. İstanbullu bunları unutmayacak.