E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanlığı’ndan Sedat Peker açıklaması---

İçişleri Bakanlığı’ndan Sedat Peker açıklaması

İçişleri Bakanlığı’ndan Sedat Peker açıklaması
09 Mayıs 2021 - 18:15 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı, suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanlığı, suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, ülkenin huzuru ve güvenliği için, hukuk devleti çerçevesinde tüm imkanlarını, kararlılıkla ve sorumlulukla seferber ettiği belirtilerek “Huzur ve güvenin temin edilmesinde birçok alanda elde edilen başarılar, organize suç ile mücadelede de hem operasyon verilerinde hem de halkımızın günlük hayatında hissedilmektedir. Bu çerçevede 15 Temmuz sonrasında 1738 operasyon yapılmış, 22 bin 636 şüpheli gözaltına alınmış, 8 bin 414’ü tutuklanmış; 31 ulusal düzeyde, 13 bölgesel düzeyde ve 304ü de yerel düzeyde olmak üzere toplam 348 organize suç örgütü çökertilmiştir. Organize suç örgütlerinin güvenlik güçlerimiz karşısındaki sıkışmışlığı, acizliği ve her operasyonda elde edilen üstün başarılar, bu yapıların tamamen temizlenmesini sağlamaktadır” denildi.

SEDAT PEKER AÇIKLAMASI

Güvenlik güçlerinin ağır saha baskısı karşısında, bu yapılara mensup kişilerin, dönem dönem ‘örtüleme yöntemi’ olarak adlandırılan bir yöntemle kamuoyuna ‘faaliyetlerinden uzaklaşmış’ izlenimini vermek istediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

*Ancak bu konudaki hedeflerimizi ısrarlı takibimiz, bu örtüleme adımlarına rağmen devam eder. Hakkında ‘kırmızı bülten’ talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P., dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla ‘iş insanıyım, bu işlerden çekildim’ demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir.

*Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç, operasyona dönüştürülmüştür. Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir.

“ADALETE TESLİM EDİLİNCEYE KADAR TAKİBİ SAĞLANACAK”

*Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır. Güvenlik güçlerimiz, bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkımızın huzurunu bozacak tüm suç örgütleriyle mücadelesini, bu yapılar hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar sürdürecektir.

*Ayrıca 15 Temmuzdan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz organize suç örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında tamamen bitirme kararlılığında olduğumuzu, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz nisan ayında İstanbul merkezli 5 ilde Sedat Peker ve adamlarına yönelik operasyon düzenlenmişti. 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonun İstanbul ayağında ise 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında Peker'in Beykoz'daki villasında da polis ekipleri arama yapmıştı.

VİDEO YAYINLAYIP İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Hakkında organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmaktan soruşturma yürütülen Sedat Peker, sosyal medya hesabından 56 dakikalık bir video yayınlamıştı. Peker, “Mehmet Ağar ve Pelikancıların gerçek yüzü (Ödeşmek Adettendir)” ifadelerini kullanarak bazı iddialarda bulunmuştu.

Süleymani suikastının perde arkası ortaya çıktı

Thodex mağdurunun davası kabul edildi

Erdoğan: Türkiye AB üyeliğinde kararlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • insanoğlu soyu tehlikede.10 Mayıs 2021 15:20

    MAFYALARIN ELINE KALDIK..YAZIK NE  OLUYOR..KIM BU MAFYALAR NEDEN BUKADAR PRIM YAPIYORLAR..

  • TEMİZELLER4410 Mayıs 2021 15:04

    Adam malumu ilan etmiş, Bakanlık bile 4, 9 tonluk kokainin peşinde değil, Mersin Limanına da Panama dan gelecek olan 600 küsür kilo kokain yakalanmış adam ihbar ediyor ama karşı operasyondan söz eden yok. Bu Ağar ailesi bütün bürokrasiyi para ile kontrol altına mı almış? Savcı, hakim, emniyet, jandarma neden üç maymunu oynuyor?

  • Vatandaş 10 Mayıs 2021 14:46

    Cimer devlete ait tüm başvuruları kendi biriminden şikayet ve ihbarları da 112 den alara eş zamanlı sms e posta ile kişiye e devlet sistemine 2 . 3 ayrı yere kayıt altına almalı... 

  • Vatandaş 10 Mayıs 2021 14:42

    Vatandaş Dilekçeyi hem devlette, hem de millete sosyal medyada duyurmalı bakalım ondan sonra yok ediliyor mu? cevap veriliyor mu? verilmiyor mu?   Haşereler kim ve ne yapıyor anlaşılır. Kim doğru söylüyor belli değil Devlette tüzel kişi görevliler temsili hata yapanlar oldu.  O zaman dilekçenizi   sosyal hesabınızdan da özlese kişiyi ilgilendiriyorsa belli kısmını kapatarak şu numaralı talep ve şikayet dilekçem diye devletin asıl sahibi millete duyurmak gerekiyor.  :) 

  • Bayram10 Mayıs 2021 08:36

    Mafya devlete girerse aynen fetö yapılanmasında olduğu gibi devlet biter.Eskiden mayfya , fetö gibi şeyler denmez eşkıya denirdi.Hatta şarkısı bile vardır eşkıya dünyaya hükümdar olmaz diye.Bende diyorumki devletin içine fetö gibi sızdımı , eşkiya hükümdar olur , o zaman geri dönüş olmaz bu pirincin taşını zor ayıklarsınız.Ortada ne devlet kalır nede başka bir şey hiç bir şey kalmaz.Eğer bu mafya veya fetö devleti , devleti yöneten seçimle gelmiş kişileri kontrolleri altına alırlarsa , devlet yoktur artık ortada zalimlik zulüm aklınıza ne gelirse o vardır.aynen çin takdiği derler ya devlet içten çökertilmiş , işgal edilmiş olur.

  • kamil10 Mayıs 2021 05:31

    ne oldu ulan hepiniz şebeke koruyani olmuşsunuz burda yazilariniza bakarsanız feto ağzı gibi yorum yapmissiniz nerdeyse bir mafya bozuntusu icin ülkeyi yakacaksınız adam olsa kaçıp gitmez

  • Davut 10 Mayıs 2021 10:53

    Maaş yatmış anlaşılan, koruma kollama, yalaka lık başlamış

  • Uyumsuz10 Mayıs 2021 08:25

    Ulan kamil denen vatanseverliği yalakalik zanneden her devrin adami yıllarca fetöş denen siyonistle kol kola gezip şimdi işinize gelmeyen herkesi fetöcü ilan ediyorsunuz. Daha düne kadar bu mafya bozuntusunu da tıpkı bir zamanlar fetöş de olduğu gibi övüp sahip çıkıyordunuz.

  • kafa10 Mayıs 2021 07:15

    ulan düne kadar muhalefeti tehdit ediyordu içişleri adama koruma bile verdi şimdimi sıkıntımı feto oluyorsunuz biraz kafanızı çalıştırın.

  • Berber Bekri 09 Mayıs 2021 23:25

    Uzaya gidecez derken 80 lere döndük Alaattin Çakıcı Sedat Peker Mehmet Ağar mafya uyuşturucu gak guk Haydi Türkiye ileri Dünya bizi kıskanıyor (mafya siyaset pudra)

  • Fatih 09 Mayıs 2021 22:47

    Sizin Ağar dediyiniz kişi Rahmetli Erbakana karşı bir insandı ne olduda şimdi ağa babanız oldu adam delikanlı adam bu memleketin delileri savunucuları kıytırık olmayanı eğilmeyen bükülmeyen adam gibi adam

  • Alp09 Mayıs 2021 21:14

    Çakıcı içeriden çıkarılınca, Peker tasviye edildi.

  • Es09 Mayıs 2021 21:12

    Alattin in Sedat out. Birinin adamı gitti yerine öbürünüm adamı getirildi.

  • Bağımsız Düşünce09 Mayıs 2021 20:19

    Adaletin Olmadığı Devlet = Mafya Devleti dir ! ! !

  • ytd09 Mayıs 2021 20:04

    daha düne kadar herkes sıkı fıkıydı. sonradan mi suça bulaştı hayırdır

  • Ahnet 10 Mayıs 2021 06:54

    Köpek dolabı döndü iş bu hale geldi bu memleket bunlarla 50 sene geri gitti yazık çok yazık....

  • ışın Özdemir09 Mayıs 2021 19:40

    Zamanında tehditler atan kanlarınızda boğacağız diyen her ortamda kabadayılık yapan adama birşey yapılmaz eli arkasında diye bir başkasına dava açılan ülkem.Şimdi adam ortada yok.Kırmızı bülten le aramak inandırıcı gelmiyor

  • Berber Bekri 09 Mayıs 2021 19:28

    Sükut ikrardan gelir...O kadar iddiayı Benim hakkımda söyleyecek Berber halimle her platformdan cevap veririm fakat iddiaya maruz kalanlardan tık yok....

  • Grc09 Mayıs 2021 19:07

    At izi it izine karışmış

  • İnsan09 Mayıs 2021 18:39

    İnsanları ülkeden sogutmayin düne kadar yılın işadamı şimdi suç örgütü lideri . Midem bulaniyor artik