E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİbrahim Kalın, John Bolton ile görüştü---

İbrahim Kalın, John Bolton ile görüştü

İbrahim Kalın, John Bolton ile görüştü
09 Ağustos 2019 - 19:30 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin tesisi, müşterek harekat merkezinin kurulması ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması konularına ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye'nin güvenlik hassasiyetlerinin göz önünde bulundurularak Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin oluşturulmasına dair varılan mutabakatın, en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca güvenli bölgenin tesisi ile terör koridorunun yerini "barış koridoru"na bırakacağı ve yerinden edilmiş Suriyelilerin, emniyetli bir şekilde ülkelerine geri dönmeleri için uygun ortamın sağlanacağı dile getirildi.

ABD ile eş güdüm halinde kurulması kararlaştırılan Müşterek Harekat Merkezi'nin bir an önce faaliyete geçirilmesinin önemine işaret edilerek, Suriye'de kurulacak Anayasa Komisyonu ve siyasi geçiş sürecinin hızlandırılması konuları da ele alındı.

İkili ticaret hacminin artırılmasına yönelik atılacak adımlar ile ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un Eylül ayında Türkiye'ye yapacağı ziyaretin önemine vurgu yapılan görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yıl içinde Türkiye'ye gerçekleştirmesi planlanan ziyaretine dair detaylar da gündeme geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eski bir s09 Ağustos 2019 22:31

    Adam 40 yıllarda doğan koministlerin 80 li yıllardaki görünümü. Bizim Stalin olsa bunları odun bile yapmazdı... hah hah hah

  • fafa09 Ağustos 2019 20:51

    Bu Adam kandırma ve oyalama ustası ve yalancı biri.Bu adam katil ruhlu,İsrail uşağı.

  • Itriyyat 09 Ağustos 2019 20:49

    Şebelek tipli monkof mösyö Bolton. Yiyorsa önce Venezüellaya git bakalım. Orada da S400 ler kurulunca sende hemen kahverengi pantalona döndün. Renk tamam da kokusunu ne yapacaksın öfffff hah hah hah

  • vatandaş09 Ağustos 2019 20:44

    ABD ile anlaşma olmaz fıratın doğusuna girilmeliydi bunlar sadece zaman kazanma ve oyalama taktikleri peki nasıl bir anlaşma onlarıda yazında öğrenelim kim kontrol edecek derinlik ne bence yanlış bir iş yapıldı

  • Erkam 09 Ağustos 2019 19:57

    Adam çizgi film karakteri gibi bolton amca

  • Arif 09 Ağustos 2019 20:57

    Ben diyecektim, sevimli pislik bolton amca

  • Bence de 09 Ağustos 2019 20:46

    Güzel tespit.