E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiHÜRJET ilk uçuşunu yaptı---

HÜRJET ilk uçuşunu yaptı

HÜRJET ilk uçuşunu yaptı
25 Nisan 2023 - 10:31 borsagundem.com

TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Hürjet, daha önce piste çıkmıştı. Hürjet, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlandı.

Hürjet projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatıldı.

Hürjet ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan T-38 uçakları ile akrobasi gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine geçecek olan yeni nesil jet eğitim uçağının tasarlanması, üretilmesi, kalifikasyon ve sertifikasyon faaliyetlerinin tamamlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında belirlenen konfigürasyonda ilk güvenli uçuş bugün gerçekleştirildi. Uçuş başarıyla yapıldı. Projenin sertifikasyon faaliyetlerinin 2025 yılı sonu itibarıyla tamamlanarak jet eğitim uçağı varyantının kullanıma sunulması da bu hedefler arasında yer alıyor.

Milli Muharip Uçak'tan sonra HÜRJET de piste çıktı

 

Hürjet, motorunu çalıştırdı: Artık sıra uçuşta!

 

Yerli jet uçağı Hürjet havalanmak için gün sayıyor

 

Hürjet’ten her ay iki tane üretilecek

 

Hürjet için ilk etap seri üretim kararı alındı

 

TUSAŞ kapılarını ilk kez açtı: HÜRJET'in montajına başlandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM25 Nisan 2023 22:12

    Bugün temel karamollaoğlu çıkmış tvlere bu türlü tiha tiha kızılelma savaş helikopteri tank ne gerek var bir sürü para harcıyoruz bunlara diyor.yani bunların kat ve katına abd den alalım diyor.

  • Mucise Reis : )25 Nisan 2023 18:15

    Çok daha iyilerini yapıcaz. İstikbal göklerde. olacakta. Yapan mühendislerin siyasi görüşü yok.Çalışan işçilerin üreten hizmetlilerin siyasetle işi gücü yok.  Hatta savunma sanayi kadar, arsa satışlarının iptali.. yabancıya konut satışların iptali... TC vatandaşlık iptali... yabancının mal mülk konut tarla vb almasıda engellenecek .... Yabancı misafirler evlerine gidecekler. Böylece savunma sanayi kadar, ülkemizin şehirleride yerli ve milli vatandaşlarımız ile kalkınacak. Misafirler TC deki imkanları kendi ülkelerinde bulup, kendi fakir milletleri ve ülkeleri için çalışacaklar. Her şey çok güzel olacak. olmaz ise millet aylık 20 kg et için çalışacak.

  • baran25 Nisan 2023 20:52

    Senin kalitesizliğin yerlerde sürünüyor.  Yalancılığın dillere pelesenk olmuş Kimin ne yapabileceği de belli!  Tv kanallarından duyduğun klişe bilgilerle çok bilmiş geçinen zavallı atı alan üsküdarı geçti.  Bir defa senin ne halt olduğun belli. 

  • baran25 Nisan 2023 18:58

    Hadi len oradan bal kabağı!  Pkk pyd fetoş itlerinle beraber yapacakmış güya.  Laf salatası yapma.  Sadede gel.  Vatan hainlerine geçit yok.  Laf cambazlığına karnımız tok.  Zillet masası birbirini yemekle meşgul. Getirmek istedikleri bahar aslında gayet açık cehenneme kapı aralamak  ulus devlet anlayışını kazımak ülkeyi de bölmek  Bu da üç krş.luk aklı ile mugalata yapıyor.

  • FİNANS DÜNYASI25 Nisan 2023 15:09

    Benim anlamadığımı muhalefet böyle güzel proje ve vizyonlarda sevineceği yere hep yer yerden yere vurmakta ve rahatsız olmaktadır.

  • xyz25 Nisan 2023 15:08

    Bizim Kemal Kılıçtaroğlu iktidarda olsa bunun kralını yapar idi diye düşünüyorum.

  • baran25 Nisan 2023 18:59

    Tabi ki ama önce yolda yürümesini öğrenmesi lazım.  Ssk yı batıran zevat Tsk ya neler yapmaz.

  • Elis6125 Nisan 2023 14:14

    Tekerler açık mı uçuyor?

  • ALİ KODUŞ25 Nisan 2023 15:07

    Bunlar test uçuşlarının ilki olup daha sonra sıra tekerlere gelecektir.önemli olan bir cihazı uçurtmaktır.

  • AHMET ÖZBİLEN25 Nisan 2023 14:05

    Bu hükemet iktidarda olmaz ise bütüm projeler tehliye girer BAYKAR MAKİNAYA dokunanlar nelere dokunmazlar ki.

  • Mucise Reis : )25 Nisan 2023 15:18

    iman gücümüz var. Kims eyan bile bakamaz. Osmanlı at üzerinde okla mücadele vermiş. Bizde veririz  :D sen gidebilirisn suryeye kardeşlerinin yanına biz savunuruz :D