E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiHürjet, motorunu çalıştırdı: Artık sıra uçuşta!---

Hürjet, motorunu çalıştırdı: Artık sıra uçuşta!

Hürjet, motorunu çalıştırdı: Artık sıra uçuşta!
02 Şubat 2023 - 12:50 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı Hürjet'in motorunu çalıştırdığını belirterek, "Artık sıra uçuşta." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Hürjet Projesi'nde ilk uçuşa yönelik olarak yoğun bir çalışma yürütülüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hürjet'in motorunun çalıştırıldığını duyurdu.

Demir paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Türk savunma sanayii olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hürjet motorunu çalıştırdı! Artık sıra uçuşta!" ifadelerini kullandı.

Tek motorlu ve tandem kokpitli Hürjet, üstün performans özellikleri ile modern savaş uçağı eğitiminde kritik bir rol oynamak üzere tasarlandı. Hürjet, harbe hazırlık geçiş eğitimi, hava devriyesi (silahlı ve silahsız) ve akrobatik gösteri uçağı gibi roller icra edebilecek.

Yaklaşık 14 metre uzunlukta, 5 metre yükseklikte ve 9,5 metre kanat açıklığında olacak Hürjet, 1,4 mach hıza ulaşabilecek, azami 45 bin feet seviyesinde uçuş gerçekleştirebilecek.

Uçakta üçer adet kanat altında ve bir adet gövde altında olmak üzere 7 istasyon bulunabilecek, bunlara farklı faydalı yükler takılabilecek. Hürjet, 3 tona yakın faydalı yük taşıyabilecek.

İlk yerli ve milli askeri kara aracı motoru sevkiyata hazır

 

Milli Muharip Uçak'tan müjde: Uçuş tarihi öne çekildi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vtds02 Şubat 2023 19:08

    Çekilin kenara hain takozlar sihalar uçaklar size çarpar boşaltın pisti

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA02 Şubat 2023 17:52

    HÜKÜMET GİTTİĞİN BÜTÜN SİLAH VE OTOMOTİV FABRİKALARIN HEPSİ KAPATILACAK DİYE YORUMLARA RASTLIYORUM.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE02 Şubat 2023 16:39

    Benim hala ümidim yoktur.bu hükümet iktidardan gider ise yine aynısı olacak hepsine dokunacaklar ve hepsin kapattıracaklar.öyle bir muhalefet var ki tam bir vizyonu ve projesi olmayan toplanmışlarr bunların yapıldığına inanmıyanlar mı dersin bunlar teneke, plastik diyenlermi diye.bunlara bu ülkede siyaset yapmaması lazım.