E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHürjet için ilk etap seri üretim kararı alındı---

Hürjet için ilk etap seri üretim kararı alındı

Hürjet için ilk etap seri üretim kararı alındı
12 Ocak 2022 - 18:30 borsagundem.com

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Hürjet için ilk etap seri üretim kararı alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi. Toplantıda, önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan Hürjet için ilk etap seri üretim kararı alındığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlara yönelik çeşitli projelerin karara bağlandığı da belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular görüşülmüş, önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alınmıştır.

Ayrıca muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlara yönelik çeşitli projeler karara bağlanmıştır.

Toplantıda özellikle, kritik ve ileri teknolojilerin geliştirilmesinde AR-GE ve ÜR-GE’nin önemine dikkat çekilmiş, savunma sanayiinde yurt dışından alınan her türlü teknolojinin ülkemizde geliştirilmesinin tam bağımsız savunma sanayii için mutlak gereklilik olduğu, sektörün bu alanda yaptığı çalışmalara desteğin süreceği vurgulanmıştır.

Türkiye, bütün engellemelere aldırış etmeksizin yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

TUSAŞ kapılarını ilk kez açtı: HÜRJET'in montajına başlandı!

HÜRJET'e yeni özellik geliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baba12 Ocak 2022 20:43

    Ülkemizin büyümesine gelişmesine katkı sağlayan taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun..... NANKORLERE VİCDANSİZLARA KİSKANANLARA ARD NİYETLİLERE HERZAMAN KOTUYE YORANLARA

  • AhmetK12 Ocak 2022 19:27

    MasAllah, kazasız belasız ucsun hepsı. Yurtdısına da satabılırsek, mmu için hem sermaye hem de yeni pazarlar olur. Ulkesine baglı, guvenıp, calısarak bunları üretenlere tesekkurler. Ulkemiz boyle yuksek teknoloji urunleri ureterek gelısecek

  • Türkoğlutúrk12 Ocak 2022 19:26

    Pazartesi doğalgaz buluruz,salı Almanya bizi kıskanır,Çarşamba yerli otomobil persembe uçak,ama hergun zam hergun zam.

  • Murat13 Ocak 2022 14:02

    Cumayı unuttun kardeş son son sözünü söylemedi daha reis

  • mustafa13 Ocak 2022 09:19

    çünkü aç karnını zor doyuran insanlara yalan ve hikaye lazım ki açlığı unutsun ve tabi aktroller çoşsun memleketi hep beraber kaybedelim . saman ve buğay üetemiyor salaklar uçak yapılaccak buna inanıyor.

  • Borsa babası12 Ocak 2022 18:51

    Hadi Bismillah, güzel ülkem herşeyin en güzeline layık. İnşallah çok daha güzel haberler alacağız

  • Hehe13 Ocak 2022 07:21

    Yarin zamcik varmis o guzel sayilirmi