E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetten EYT açıklaması---

Hükümetten EYT açıklaması

Hükümetten EYT açıklaması
29 Kasım 2022 - 16:36 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Akbaşoğlu, merak edilen 'Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personel' gündemiyle ilgili konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" dedi.

MECLİS TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Meclis'te 5 Aralık'tan itibaren 12 gün boyunca bütçe maratonu yaşanacak. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis'te yasa teklifi görüşülemiyor. Bu nedenle 16 Aralık'tan sonra Meclis'e düzenlemelerle ilgili küçük bir torba yasa teklifinin gelmesi bekleniyor. 3 Ocak'tan sonra düzenlemenin Meclis'te görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor. EYT düzenlemesi 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti. 

Sözlemeli personele ilişkin düzenlemeyle kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek.

Kabine toplantısı yarın... EYT ve sözleşmeliler gündemde!

 

Bakan Bilgin'den dikkat çeken EYT açıklaması

 

EYT'li çalışana 5 puan formülü

 

EYT'liye Yargıtay desteği!

 

1999 sonrasına EYT fırsatı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )29 Kasım 2022 16:48

    İşin saçma yanına bakın... EYT zaten neydi... 5 bin gün sgk lı erkek 25 yıl sgk yıl... kadında 5 bin gün 20 yıl sgk lık. ... bu koşulu yap emekli ol idi.. KİM DEĞİŞTİRDİ ? kendileri :D  ... peki devlet memurluğu sistemi, kadrolusun değilsin furyalarını yokuş yapa yapa taşeronlar sardı her kurumu, şimdi kadroya geçiricez diyorlar :D ..Madem böyle ne diye düzeni önce bozuyorlar, şimdi ise düzeni düzeltiyoruz havasındalar :D işin bir saçma yanı, emekli olamadılar maaş alamadılar... kadrolu olamadılar taşeron çalıştılar... devlet sıtındaki yükü atıp masrafları azaltacaktı..... azalttı ama bakıyoruz devletin kasası boş :D swapla vb kasa + yapılmaya çalışılıyor... eee nereye gitti bu paralar o zamansa ? ücretliden tasarruf ettiniz ya nerede  emeklinin alması kereken emekli maaş parası? taşerona geçip hak etti ücreti alamayan kadrolu olması gereken ücretlinin parası? kasada boş :D ne saçma iş. açıklama bu