E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHububat fiyatları yükselişte---

Hububat fiyatları yükselişte

Hububat fiyatları yükselişte
14 Nisan 2022 - 10:47 borsagundem.com

Hububat fiyatları, küresel arza dair endişelerin devam etmesiyle kazanımlarını artırdı.


Dünyanın başlıca hububat üreticileri ve ihracatçılarından olan Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, küresel hububat fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

Alıcılar ise artan küresel talebi karşılayacak miktarda üretim gerçekleştirmeye hazır olan Hindistan gibi alternatiflere yönelmiş durumda.

Buğday ve mısırın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları küresel arzda görülen sıkışıklığa dair endişeler ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle üretime dair belirsizliklerin fiyatları artırmasıyla kazanımlarını artırdı.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları yüzde 0.6 artışla 11.28 dolar/bushel, yani 414.5 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır fiyatları kritik eşikte

Mısır, Ukrayna savaşının ülkenin hasat ve nakliyat yeteneklerinin durması nedeniyle 8 dolar seviyesini kırmaya hazırlanırken ABD’de yaşanan soğuk havanın ekim dönemine yavaş bir başlangıca neden olması konusundaki endişeler de artıyor.

Yaşanan çatışmalar Karadeniz üzerinden gerçekleştirilen ticareti karmaşıklaştırırken Ukrayna’nın bir sonraki hasadında da yüzde 40’a yakın bir kayba neden olabileceği belirtiliyor.

Alıcıların ABD tedarikini takip etmesi beklense de ekim başlangıç hızının beş yıllık ortalamanın altında olduğu kaydediliyor. Bununla birlikte soğuk ve yağışlı havanın erken hasadı engelleyeceğine dair endişeler de artmaya devam ediyor.

Mısır yüzde 0.29 artarak 7.8 dolar/bushel yani 307.1 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Soya fasulyesi yüzde 0.7 değer kazanarak 16.87 dolar/bushel yani 619.9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Bakır arttı, çinko 5 haftalık zirveden geri çekildi

 

Altın güçlü duruşunu devam ettiriyor

 

ABD'de petrol stoklarının artması fiyatları geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan15 Nisan 2022 01:41

    Kac sene once alyag 3 4 lerdeydi adam parasini katladi geldi bedavaya hisseleri topluyor hissenin icinde olanlarin paralari pul oldu

  • Mucise Reis ;)14 Nisan 2022 12:24

    Tarım alanında konuşan çiftçiler, 10 kişi yan yana geldiğinde toplum düzeni bozdu. şehire traktörle geldiklerinde validen izinsiz eylem yaptı. tarım kredi kooperatifi önünde süt döken mahsul dökenler siyasi poragan da eylem yaptı. Siyasete çözüm ürettiklerinde karşı partili oldu. Banka önlerinde bol bol kredile rçekıp hayvancılığa girip üstelik hacze konu olduğunda yalancı ilan edildi.. onlarcasını yazarım. Anayasal hak demek, haksızlık ve problem halınde sesini duyuramadıklarına ses duyurmak demek. Malesef seserini duyuramadılar. Sayıları git gide azaldı. kimi toprağüını haciz kımı hayvanı kımı tarıma letleri traktorleri .. Şuan bile yaşanan ekonomık problemlerde asli sorun ukrayna-rusya savaşı diyenler artık koltuklarına, ünvanlarına, bakanlıgındaki görev ve yetkilerini okuyarak bari bugun önlem almay abaşladın. gübre atamıyorum diyenler var, ayçiçek ekmeyeceğim zarar yazarım diyenler var. 

  • Cihan15 Nisan 2022 03:01

    Yıllardır süren bilmem kaç milyara dayanan destekler nereye gidiyor yanlış olmasın bu yıl 29 milyar civarında.... Türkiye nin Avrupa ve dünyadaki sırasına da bir bak istersen. Desteklemelerden alınan paylar asıl alana gitmezse senin gibiler riv riv yapar. Mazot desteği mazota, gübre desteği gübreye vs giderse çiftçi hem suçlu hem güçlü olmaz. Üretir ve keyfine bakar. Aşık Veysel boşuna mı demiş:"1 çekirdek verdim 4 bostan verdi" diye...

  • baran14 Nisan 2022 14:06

    Geri zekalı  Türkiye de çiftçi nin azaldığı falan yok!  Tam tersi hem çiftçi sayısı, tarımda kullanılan traktör, biçer döver sayısı artmış durumda!  Tarım ürünlerinde artış bu sene çok daha yüksek rekolteye ulaşmış olacak.  Bir halttan anladığın yok.  Anlamadığın bilmediğin konularda ahkam kesme de cahilliğini belli etme!   Öyle üç beş soytarının şov yapmak için sağda solda köylüye bir avuç tohum dağıtmakla tarım da sorun çözülmez.. Ha madem çok biliyorsun  hükümetin nasıl  ve hangi tedbirleri aldığın da bilmen gerekir!  Bilmiyorsun madem öğren! Ha işine gelmiyor  ...tir olur gidersin..  

  • Hasan14 Nisan 2022 11:23

    Geçmişde yatırmcılara ne yaptığını da anlatın şimdi Usak seramikteyim hırsızlığında yayınlayın