E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollanda'da 'Kornacı Türkler' tartışması alevlendi---

Hollanda'da 'Kornacı Türkler' tartışması alevlendi

Hollanda'da 'Kornacı Türkler' tartışması alevlendi
31 Ağustos 2019 - 16:35 borsagundem.com

Hollanda'da bir süredir devam eden 'Kornacı Türkler' tartışması, bir düğün konvoyunda polisin darbedilmesi üzerine alevlendi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde tehlikeli sürüş, sol şeridi gereksiz ihlal ve korna çalarak gürültü yaptıkları şikayetiyle durdurulan düğün konvoyundaki bazı kişiler, polis memurunu dövdü.

Polis, damat da dahil 3 kişiyi gözaltına aldı. Olay, sosyal medyada, "Kornacı Türkler polis dövdü" başlığıyla paylaşıldı.

Siyasetçiler, göçmen düğünlerinde korna çalınmasının önlenmesi için katı yaptırım istiyor.

Polisin verdiği bilgiye göre, olay, Cuma akşamı Rotterdam'ın Westzeedijk bölgesinde meydana geldi. Korna çalarak ilerleyen bir düğün konvoyu, polis ekibi tarafından durduruldu.

Tehlikeli bir şekilde araç kullanma, sol şeridi gereksiz yere işgal etme ve gürültü kirliliği nedeniyle haklarında şikayet bulunduğunu belirten polisle, düğün alayındakiler arasında tartışma çıktı.

Tartışma sırasında konvoydakilerden bir kişi, polis memurunu yumruklayarak yere düşürdü. Hafif beyin sarsıntısı geçirdiği belirtilen polis memuru, tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, damat da dahil olmak üzere, konvoydaki 3 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili olarak bir kişinin de arandığı belirtildi.

Düğün konvoyundaki otomobillerden birinin de çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Polis, gözaltına alınanların kimliğini ve uyruğunu açıklamadı ancak sosyal medyada olay, "Kornacı Türkler polis dövdü" başlığıyla paylaşıldı.

Olay, "ToeterTurken" (Kornacı Türkler) etiketiyle sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri oldu.

'Artık sınır aşıldı'

Yerel siyasetçiler, yaşanan olaya tepkili. Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) Rotterdam Belediye Meclisi üyesi Christine Eskens, polise saldırıyı, "Kabul edilmez ve saygısızca" diye değerlendirdi.

Aşırı sağcı Leefbaar (Yaşanabilir) Rotterdam Partisi meclis üyesi Tanya Hoogwerf ise "dehşete düştüğünü" söyledi.

Hoogwerf, "Korna çalmak gibi medeni olmayan bir davranışın uzun süreden beri sorun olduğunu" belirterek, polis memurunun dövülmesi ile artık sınırın aşıldığını savundu.

Hükümet ortağı Liberal Sağ Parti (VVD ) meclis üyesi Vincent Karremans da, düğün konvoylarında korna çalınmasını önlemek konusunda derhal harekete geçilmesini istedi.

De Telegraaf gazetesine konuşan politik parti temsilcileri, Rotterdam'da toplumu rahatsız eden davranışlara yönelik daha ağır ve caydırıcı yaptırım önerisinde bulundu.

Hollanda'da, zorunlu haller dışında korna çalmak yasak. Gereksiz yere korna çalmanın cezası 95 euro.

Polis göz yumuyordu

Ancak Hollanda'da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler, özellikle düğün ve milli maçlar sonrasında oluşturulan konvoylarda bu yasağı zaman zaman ihlal ediyor.

Bu nedenle, medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde sık sık "toeteren Turken" (kornacı Türkler) deyimine rastlamak mümkün.

Polis, şikayet olmadığı sürece çoğu kez bu tür kitlesel etkinliklere göz yumuyor.

Ancak nüfusunun yarıdan fazlası göçmenlerden oluşan Rotterdam başta olmak üzere, son yıllarda büyük kentlerde gürültü düğün konvoyları tartışmaya neden oluyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, korna çalarak gürültü kirliliğine yol açan konvoylara, Belçika'daki gibi ağır yaptırım uygulanmasını savunuyor.

Geçen yıl Belçika'nın Lokeren kentindeki E17 otoyolununda trafiği engelleyen Türkiye kökenli göçmenlere ait bir düğün konvoyu tartışmalara neden olmuştu.

Mahkeme, konvoydaki 14 kişiye 4 bin euroya kadar para cezası vererek, 5 yıla boyunca ehliyetlerine el konulmasını kararlaştırmıştı. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktaydoğaner01 Eylül 2019 11:21

    darısı türkiyenin başına bu kadar rezil kepaze bir gelenek olurmu insanları rahatsız eden gelenek olurmu

  • Mesut01 Eylül 2019 10:53

    Maalesef bu hareketleri düğün konvoyu, asker uğurlama şeklinde Türkiye' de çok görüyoruz. Korna çalmalarina mı kızalım, trafiği felç etmelerine mi? Umarım bizim polisimiz de bu hareketlere bir gün müdahale eder.

  • Türkoğlutürk 01 Eylül 2019 07:56

    Yalnız kornamu, birde davul zurna var ...

  • Yaşasın Ülkem01 Eylül 2019 05:35

    Kesin bizim Akp dendir bunlar kardeşlerimi ülkelerine geri gönderin de oyumuz artsın

  • Allah da sizi sevmiyor zaten01 Eylül 2019 04:52

    Sorun çıkartanı at hapse, çoğunu sınır dışı et. Gerekirse de vur. Sonra niye türkleri, müslümanları kimse sevmiyor. Sevilecek bir huyunuz, davranışınız, ahlâkınız yok ki.

  • Yatırımcı 01 Eylül 2019 10:47

    Güya Müslüman diyoruz. Güzel ahlaklı, kul hakkı yemeyen, başkasını rahatsız etmeyen kim var ki

  • Vatandaş31 Ağustos 2019 22:24

    Bu tip hanzoluk ve magandalıkların tamamı yasaklanmalı, cezalar kesinlikle arttırılmalı. Zaten kırsal düğünleri tam risk ve rezalet, sanki savaş varmış gibi yüzlerce mermi yakılıyor. Bu "alt kültür" rezaletlerine engel olacak yasal düzenlemeler acil olarak yapılmalıdır.

  • belirsizlik31 Ağustos 2019 22:22

    Biz Türkler neden kitap okurken sinema tiyatro müzik resim ve benzeri güzel işlerle öne çıkmıyoruz da hep magandalıkta yarışıyoruz. Türkiye bu kafa ile nasıl yükselsin.

  • Namık Kemal Sümer31 Ağustos 2019 21:22

    Köylerine geri göndersinler. Avrupa değerlerine uyum sağlamaları zor ihtimal.

  • Xtr31 Ağustos 2019 19:32

    Aşırı sağcı demezler mi birde. Avrupa'nın en aşırısı, sütten çıkmış ak kaşık bence. Önce aynaya bakmak gerekir. Aşırı ırkçı sağcı görmek istiyorsak...

  • Xtr31 Ağustos 2019 19:30

    Korna çalmak kadar terbiyesizce birşey yok. Bunu Türkiye'den yazıyorum.

  • Türkiye biraz rahatlar31 Ağustos 2019 18:52

    Buradaki magandalari da oraya gonderin

  • Bika31 Ağustos 2019 18:52

    Ağır cezalar versinler.

  • DOĞRU31 Ağustos 2019 18:25

    YURDUMUN İNSANI İÇERİDEDE AYNI DIŞARIDADA, MAGANDA KÜLTÜRÜNDEN NE ZAMAN ÇIKACAĞIZ, SONRA AVRUPA BİZİ SEVMİYOR DERİZ ,BİZİM İÇİN SURİYELİLER NEYSE ONLAR İÇİNDE TÜRKİYELİLER AYNI...

  • HALİL TÜRK31 Ağustos 2019 18:09

    malesef ülkemizde de 19 yüzyıl kafasını taşıyan cahiller var.düğün konvoyları, sünnet düğünü konvoyları ve heleki dügünlerde silah ateslenmesi.bunların hepsi çağdışı kafa düşüncelerinden başka bir şey değildir.

  • Vatandaş 31 Ağustos 2019 18:58

    Sadece düğünlerde olsa iyi. Yüksek sesle müzik dinleyen, patlak egzoslu araçla drift atan, motorsikletlerden bahsetmiyorum bile. Hollanda da polis sabırlı bizde ise polis yok.

  • turan31 Ağustos 2019 17:36

    darısı türkiyeye bıktık bu cahil hanzolardan siz kimsinis be kurallara uyacaksınız

  • BORSACI31 Ağustos 2019 17:35

     KORNAYA KARŞIYIM ÜLKEMİZDE DÜGÜNLER ADETA BİR ŞOVA DÖNÜŞÜYOR OYSAKİ HALKIN ÇOGUNLUGU BU ŞOVLARA KARŞI TAM DERİN BİR UYKUYA DALIYOR HAVAİ FİŞEKLER PATLAYINCA CİNLERİM TEPEME ÇIKIYOR ALLAHIN BİR YETKİLİSİ ÇIKIP NE BU REZALET DEMİYOR DÜGÜNLERİMİZ ADETA BİR ŞOVDANDA ÇIKIP REZALETE DÖNÜŞÜYOR YETKİLİLER BU REZALETE SON VERMELİ.

  • mehmet yılmaz31 Ağustos 2019 17:12

    hollanda nasıl (sabırlı) bir ülke ki buna rağmen o insanları ülkelerine geri göndermiyor ... kepazelik, rezillik, bi havaya ateş etmedikleri kalmamış ...

  • Şaşırdık mı?31 Ağustos 2019 17:06

    Magandalar her yerde magandadır, orayı türkiye sandılar,