E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisseler değerinin altında ---

Hisseler değerinin altında

Hisseler değerinin altında
26 Şubat 2014 - 11:01 borsagundem.com

CFA Society anketine katılan 350 yatırımcının yüzde 59´u gelişen piyasa hisselerinin değerinin altında olduğunu düşünüyor

Gelişen piyasa hisselerini nasıl tanımlarsınız? CFA Society anketine katılan 350 yatırımcının yüzde 59´unun cevabı "değerinin çok altında" ya da "değerinin altında". Bu anketin başladığı Ocak 2012´den bu yana görülen en yüksek oran ve geçen yılki yüzde 49´a göre artış gösteriyor.

CFA üyesi ve Insight Investments varlık çözümleri başkanı Tarik Ben-Saud, "Gelişen piyasa hisseleri çok iyi bir algıya sahip. Bazı gelişen ülkeler siyasi sorunlar ya da cari açık problemleri ile karşılaşsa da -Arjantin, Brezilya, Türkiye, Ukrayna ve Tayland en iyi örnekler- varlık sınıfı olarak iyi bir büyüme var." dedi.

Ankete katılanların yüzde 22´si gelişmiş piyasa hisselerini "değerinin altında" buluyor. Yatırımcılara göre en aşırı değerli varlık devlet tahvilleri. Yüzde 46´lık bir kısım ise altının aşırı değerli olduğuna inanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali ASLAN26 Şubat 2014 11:17

    BİST de 0,18 PD/DD olan şirketler var. Yani şirketi yeniden kurmaya kalksan 5,5 kat daha fazla tutara kurarsın demek bu. Türkiye de şirketlerin kelepir olduğunu düşünmek lazım. Faizler çok yüksekken bile kelepir değildi şirketler bu kadar! Dünya da para bolluğu da var. Düz mantığım bile şirketlerin bu kadar kelepir olmasına anlam vermiyor. Tek aklıma gelen tasarruf oranının düşük olması. Ama fonlar ve BES var bu ülkede. İstense şirketler güçlendirilebilir. Yani bireysel olarak, keyfi olduğunu düşünüyorum ben bu durumu

  • halil26 Şubat 2014 11:14

    daha da altına gelsin de öyle alalım.