E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerindeki rotasyon devam ediyor---

Hisse senetlerindeki rotasyon devam ediyor

Hisse senetlerindeki rotasyon devam ediyor
25 Mart 2021 - 09:25 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar inceleniyor

Lokal varlıklardaki dengelenme arayışı devam ederken, faiz eğrisinin uzun tarafında yer alan gösterge kağıdın 24 Mart işlemlerinde bir miktar gerileme göstermiş olması BIST cephesindeki yükselişe ve bankacılık sektörünün de sektöre dahil olmasına imkan tanıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmasında piyasaların yakından izlediği olası kabine değişikliğine dair bir sinyal gelmezken, Parti içerisindeki yönetimsel kadrolarda bir takım revizyonlara gidildiği belirtildi.

Global cephedeki gelişmeler ise hisse senetlerindeki rotasyon eğiliminin devamına, Amerikan dolarına olan talebin ise FOMC toplantısı sonrasında düştüğümüz şerh düşüncemizi destekler şekilde yüksek seyrettiğine işaret ediyor. DXY Asya işlemlerinde yeni güne 92.50 bölgesinde fiyatlanarak başlarken, 200 günlük ortalama seviyesinin oluştuğu 92.62 düzeyine yakınsadığını not düşmek gerekiyor. Bu nedenle yerel varlıklardaki dengelenme arayışının belirli bir ivme kazanmasının ardından eski korelasyon düzeylerinde olmasa da global cephedeki eğilimin de dikkate alınacağı farklı bir süreç başlayabileceği unutulmamalı. Bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan AB liderler zirvesi ve Türkiye ile ilişkileri içeren başlıklar yakından izlenecek. Türk lirası çapraz işlemlerinde Londra'da oluşan offshore faizlerin gecelikte %500'den %55'e gerilemesini önemsemekle birlikte 19 Mart düzeylerine ne ölçek ve süre içerisinde gerileyeceği lira performansı açısından da kritik önemde bulunuyor.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %-0.05 ile tamamlarken, 19 Mart kapanışına kıyasla toplam performans %-9.06'da şekillenmekte. BIST 100 endeksi kapanışı %2.64 yükselişle 1413 puan seviyesinden gerçekleşirken, 10y vadeli tahvilde faiz -89bp ile %18.09 oldu. Ülke risk primi ise 11bp gerileme ile 456bp düzeyinden günü tamamladı.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları ağırlıklı değer kazançları şeklinde gerçekleşti. Euro Stoxx 50 %0.14, FTSE 100 %0.20, DAX %-0.35 ve Rusya (RTS, USD) grubu varlıkları %0.11 yükseliş ile günü tamamladı. Bölgedeki işlem hacimleri ise son 5 gün ortalamasına kıyasla %40'a varan düşüşler göstermeye devam etti.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansına kıyasla zayıf performans takip edildi. Majör ABD endekslerinde teknoloji grubunun ayrışması devam ederken, Nasdaq %-2.01 ile günü tamamladı. Dow Jones %-0.01 ile yatay-negatif, S&P 500 ise %-0.55 düzeyinde performans sergiledi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %-1.06, Merval ise %-1.16 ile kapanış sergiledi.

Asya'da 25 Mart işlemleri ABD seansındaki kapanışa kıyasla olumlu bir resim oluşumuna işaret ediyor. TSİ 08.30/ NKY 225 %1.13, Hang Seng %0.20, CSI 300 %0.17 ve KOSPI %0.30 ile işlem görmekte.

USDCNH paritesi offshoreda 6.5317 ile global Amerikan doları değerlenmesini teyit ediyor.

Akdeniz Yatırım Holding ve Kerevitaş sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Küçük yatırımcı halka arzlarda adalet istiyor!

 

Günün önemli şirket haberleri 25/03/2021

 

Yabancılar banka hisselerinde neden satıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)