E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerinde kar satışları ve dengelenme çabası---

Hisse senetlerinde kar satışları ve dengelenme çabası

Hisse senetlerinde kar satışları ve dengelenme çabası
24 Mart 2021 - 09:29 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinde 1,325 desteği izleniyor

Küresel piyasalarda ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri, aşılama çalışmalarının başlaması ve büyük ölçekli yeni teşvik adımlarının desteğiyle rekor seviyeleri test eden riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde kar satışları, dengelenme çabası öne çıkıyor. Geçen haftaki sert yükselişler ardından küresel tahvil faizleri geri çekilirken, Almanya ve Hollanda'nın kısıtlamaları uzatma kararı ve bir süredir gündemde olan, Biden'in danışmanlarının üzerinde çalıştıkları, altyapı yatırımları ve vergi artışlarını içeren paketin bu hafta Biden'e sunulabileceğine dair haberler ön plandaydı. Küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi dün günü %0.8, Dow Jones sınai endeksi %0.9, teknoloji endeksi Nasdaq %1.1 ekside, negatif ayrışan Russell 2000 endeksi ise %3.6 düşüşle 50 günlük ortalamasının altında kapanış yaptı. (MSCI Dünya %-0.8, MSCI EM %-0.9,
MSCI Türkiye ETF'i %-1). Defansif hisselere ilgi artarken, on bir sektörün sekizi ekside kapanış yaptı.

ABD'de bu haftaki 7 yıllık tahvil ihalesi öncesi gerçekleştirilen 2 yıllık tahvil ihalesine ise güçlü talep geldi. ABD 10 yıllık tahvil faizi dün beş baz puan daha gerilerken, son dört ayın en yüksek seviyelerine yaklaşan dolar endeksinde yukarı eğilim korunuyor (dün %0.7 yükseldi). Petrol fiyatları ise son sekiz haftanın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda. Pandemiye yönelik olumsuz haber akışı eşliğinde küresel talep beklentilerinin zayıflamasıyla petrol fiyatlarında dün %6'ya yakın kayıplar yaşandı.

Net nakit varlığa sahip ve ihracatı yüksek olan hisselerdeki alımlar

Arçelik ve Balatacılar sorusu

Açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

Hisse piyasaları üzerinde baskı sürüyor

Borsada negatif açılış bekleniyor

TL varlıklarda baskı devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)