E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi ve tahvillerdeki kayıp 2008’i geçti---

Hisse senedi ve tahvillerdeki kayıp 2008’i geçti

Hisse senedi ve tahvillerdeki kayıp 2008’i geçti
12 Mart 2020 - 12:45 borsagundem.com

Blackrock’ın hisse senedi ve uzun vadeli hazine tahvillerinden oluşturduğu yatırım fonu (ETF), geçtiğimiz gün 2008 krizinden bile kötü düştü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones endeksi 11 yılın ardından ayı piyasasına resmen girdi. S&P 500 endeksi ise geçtiğimiz gün yüzde 5’lik düşmesinin ardından ayı piyasasına iyice yaklaştı. Devlet tahvilleri ise rekor düşüşünden sonra dalgalanmaya devam ediyor.

Dünya’nın en büyük yatırım şirketi Blackrock’ın hisse senedi ve uzun vadeli devlet hazine tahvillerinden oluşturduğu yatırım fonu geçtiğimiz gün %8,6 düştü. Bu rakam borsa yatırım fonları (ETF)’lerin kurulduğundan tarihten itibaren en büyük düşüş.

Dengeli portföylerin finansal krizden bile daha sert düşmesi borsalardaki panik havasını ciddi bir şekilde ortaya koydu. Yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri hazine getirileri satışlardan sert bir şekilde etkilendi.

Aralık 2003’den günümüze gelene kadar S&P 500 endeksini en az % 4,5 düştüğü ve enflasyona karşı korunan  tahvil fonlarının en az % 0,5 azaldığı sadece beş durum oldu. Bunların 3’ü 2008 finansal krizindeyken ikisi geçtiğimiz Pazartesi ve Çarşamba oldu.

Buffett: Piyasalar 2008 ya da 1987'deki kadar kötü durumda değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Umarım12 Mart 2020 13:35

    Umarım dünyanın en zengin insanları ve para babaları daha da batar, servetlerinden çok az bir kısmınını harcayarak dünyanın birçok ülkesinde aç ve zor durumda olan insanlara yardım etseler insanlık açlıktan ölmeyecek.

  • Nedim12 Mart 2020 14:44

    Öyle yapmadıkları için Allah belalarını veriyor zaten!

  • ekonomist/stratejist12 Mart 2020 13:10

    100 yılda bir gerçekleşen dünyanın en büyük ekonomik krizi yaşanacak derken bir şeyleri öngörerek analizler yaparak söylemiştim. 1929'dan daha beter ekonomik krizle karşı karşıya kalacağız tüm veriler bunu gösteriyor maalesef. Geçen yıldan beri sinyal veriyordu bu seneye nasip oldu küresel ekonomik kriz. İktisat literatüründe çok ender rastlanan arz ve talep 2 taraflı daralma var ikiz şok dalgası aynı zamanda stagflasyon. Yani resesyon+stagflasyon. Bu gidişat küresel resesyon+stagflasyon yaşanması liberalizmin sonunu getirir ya neo-liberal formatlanacak ya da sosyalizm. Kralı bile tahtindan eder oyunlar çok büyük maalesef. Böyle konvansiyonel hamleyi ancak İlluminati gibi çok hızlı ve tehlikeli örgüt yapar dünyayı onlar yönetiyor neticede.

  • Nedim12 Mart 2020 14:45

    Atıyosun!