E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senedi piyasaları küresel olarak güçlüydü---

Hisse senedi piyasaları küresel olarak güçlüydü

Hisse senedi piyasaları küresel olarak güçlüydü
05 Kasım 2021 - 08:06 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende yurt içi ve yurt dışı piyasalar takip ediliyor.

S&P 500 ve Nasdaq, Qualcomm'un güçlü finansal tahminlerinin ardından yonga üreticisi hisselerinin artması, hisse senetlerinin genelde beklenenden daha iyi üçüncü çeyrek kazanç sağlamaları ve yatırımcıların FED’in tahvil alımını indirime başlama kararını kabullenmesiyle rekor yükselişlerine devam ettiler.

Asya piyasalarında ise satış baskısı hakim görünüyor. Ana etmen ;Hong Kong'da işlem gören Çinli gayrimenkul geliştiricisi Kaisa Group Holdings ve üç iştiraki Cuma günü piyasa açılışı öncesinde hisselerinin alım satımını askıya alınması çünkü; Şirket, tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada finans biriminin likiditeye yönelik endişelerinin artması ile bir varlık yönetimi ürünündeki ödemeyi gerçekleştiremediği bildirildi.

Hisse senedi piyasaları küresel olarak güçlüydü ve MSCI'nin dünya çapındaki hisse senedi göstergesi dün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD doları ise, İngiltere Merkez Bankası'nın dün faiz oranlarını yükseltme fırsatını kaçırarak piyasaları şaşırtmasının ardından güçlü kalmaya devam etti.

BoE, ekonomi beklendiği gibi performans gösterirse, Banka Faizini "önümüzdeki aylarda" tüm zamanların en düşük seviyesi olan %0,1'den yükseltmek zorunda kalacağını söyleyerek yakında bir hareket olasılığını canlı tuttu. Ancak dokuz politika yapıcısından yedisi, enflasyonun Nisan ayında neredeyse %5'e ulaşacağını tahmin etseler bile, şimdilik oranları değiştirmemek için oy kullandılar, böylece hükümetin izin planının yakın zamanda sona ermesinden sonra kaç kişinin işini kaybettiğini görmeyi tercih ettiler. Bu beklenmedik karar sonucu sterlin COVID-19 pandemisinin Mart 2020'deki ilk günlerinden bu yana en büyük düşüşüne yöneldi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel’de “Enflasyon korkularının bilincinde olduklarını ancak erken bir şekilde para politikasının sıkılaştırılmasının büyümeyi frenlemesi riski bulunduğunu , Euro Bölgesi'nde enflasyonun gelecek yıl içinde görünür şekilde düşeceğine ve orta vadede yüzde 2 hedefinin altına geleceğine inanmak için iyi nedenlerin var olmaya devam ettiğini , bunun da , faizleri artırmak için şartların gelecek yıl karşılanmasının çok muntemel olmadığı anlamına geldiğini belirtince euro’da yönünü aşağı çevirdi.

Bugünün en önemli gündem maddesi ise ABD’den gelecek olan istihdam verisi olacak. Beklenti ise Ekim ayında işsizlik oranının yüzde 4,7'ye gerilemesini, tarım dışı istihdamın 450 bin olması yönünde. Avrupa tarafında ise %1 artması beklenen Almanya sanayi üretimi verisini takip edeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)