E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse piyasalarında toparlanma eğilimi ön planda---

Hisse piyasalarında toparlanma eğilimi ön planda

Hisse piyasalarında toparlanma eğilimi ön planda
23 Eylül 2021 - 08:57 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed toplantısında beklentilere paralel faiz oranlarında ve varlık alım programında bir değişikliğe gidilmezken, varlık azaltımının başlayacağına ilişkin yönlendirme ön plana çıktı. Bugün yurt içinde TCMB toplantısı kritik önemde. Piyasadaki genel beklentiler ve Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz faiz oranlarında değişime gidilmemesi yönünde şekillenirken, TCMB’nin faiz kararı ve karar metnindeki ifadeler TL varlıkların seyri üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek 

16:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son dönemde zayıf bir görünümün etkili olduğu küresel hisse piyasalarında dün toparlanma eğilimi ön plana çıktı. Genel olarak beklentiler dahilinde gerçekleşen Fed toplantısı sonrasında fiyatlamalarda anlamlı bir değişim yaşanmadı. Yurt dışındaki toparlanmanın katkısıyla BIST-100 Endeksi dün günü %1,58 oranında yükselişle 1.407,46 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri bulan yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,63 – 8,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,66’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün günün büyük bölümünü kararsız bir seyirle geçiren BIST 100’de akşam saatlerinde gelen alımlarla önemli bir toparlanma sağlandı ve endeks ara direnç olarak takip ettiğimiz 1.410 seviyesinin hemen altında kapanış gerçekleştirdi. Bugün ilk olarak 1.410 üzerinde tutunulup tutunulamayacağını takip edeceğiz. Dün de bahsettiğimiz gibi endekste ana direnç olarak 1.425 seviyesini takip ediyoruz ve burası geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmanın faydalı olacağı görüşümüzü koruyoruz. 1.425 geçilebilecek ve üzerinde kapanışlar görülebilecek olur ise son günlerdeki satış baskısı hafifleyebilir. Aşağıda ise 1.396 ilk destekken altında 1.383 önemli olacaktır. Bu desteklerin altına sarkılması satışların sertleşmesine neden olabilir.

Günün önemli şirket haberleri 23/09/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Serve Film ve İnveo Yatırım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)