E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse bazında hareketlilik ön plana çıktı---

Hisse bazında hareketlilik ön plana çıktı

Hisse bazında hareketlilik ön plana çıktı
25 Eylül 2020 - 08:50 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 1.721 kişi artarak 309.790’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 74 kişi artarak 7.785’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 271.964.

• Fed Başkanı Powell, Senato Bankacılık Komitesi toplantısı öncesi yaptığı sunumda, Fed'in Main Street Kredi Kolaylığı'hndan yıl sonuna kadar 30 milyar dolara varan bir kullanım olabileceğini söyledi.

• ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD yönetimi olarak Suriye'ye 720 milyon dolar ekstra insani yardım yapacaklarını, yardım paketinin Türkiye, Ürdün, Lübnan, Irak ve diğer ülkelerdeki Suriyeli mültecileri de kapsadığını söyledi.

• MGK: Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kara, deniz ve havadaki hak, alaka ve menfaatlerinin korunması hususunda taviz verilmeyeceği bir kez daha dile getirilmiştir .

• ABD Başkanı Trump: Seçimlerde Yüksek Mahkemeden çıkan kararı kabul edeceğim .

• JP Morgan, TCMB’nin yıl sonuna kadar 200 baz puan daha kümülatif faiz artırımı yapacağını düşünüyor.

• Rus Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD’nin İran’a yaptırımları geri getirme çabaları sonuçsuz kalacak.

• ABD'de Biden'in Başkan seçilmesi halinde Hazine Bakanlığı görevine FED başkanlar kurulu üyesi Brainard'ı getireceği öne sürüldü. Adaylar arasında Elizabeth Warren'ın da bulunduğu ancak Warren ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

• İngiltere’de Covid-19 salgınıyla mücadele için alınan restoran ve barların saat 22:00'de kapanması uygulamasına başlandı.

• AB Komisyonu, kripto varlıklara yönelik hizmet sunanların yerel makamlardan izin almalarını ve AB ülkelerinde ofis açmalarını gerektiren düzenleme teklifinde bulundu.

Ne Olacak?

• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri verisi açıklanacak.
• Trump, Yüksek Mahkeme Yargıcı adayını yarın Beyaz Saray'da duyuracak.
• Trump ile Biden'ın ilk televizyon tartışması 29 Eylül’de yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan artırdı, Enflasyon görünümündeki risklere dikkat çeken Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan artırarak %10,25'e yükselttiğini duyurdu. Piyasa açısından sürpriz sayılabilecek karar sonrası dolar ve euro yönünü aşağı çevirdi. Bu arada Merkez Bankası'nın politika faizini 10,25'e çekmesiyle gecelik faiz de 9,75'ten %11,75'e, GLP faizi de %11,25'ten %13,25'e çıkmış oldu.

Son haftalarda rekor üstüne rekor kuran döviz kurları, Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde açıkladığı faiz artışı kararı sonrasında hızla geri çekiliyor. Her gün yükselişini sürdüren ve dün sabah 7,71'in üzerine tırmanan Dolar/TL, faiz indirimi sonrasında ilk tepki olarak 7,55 kadar geriledi. Benzer bir şekilde Euro/TL de 8,97'lerden 8,80'e kadar indi.

Borsa İstanbul da sürpriz faiz artış hamlesi sonrası kazanımlarını artırırken banka sektörü hisseleri %4’ün üstünde primler yaptı. Endeks gün içinde 1.120 puan direncine yaklaşırken hisse bazında hareketliliğin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Endekste kısa vadede 200 g HO’nın geçtiği 1.078 ve 1.100 puan seviyelerinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.125 seviyesinin üzerine çıkılması durumunda olabilecek alımlar yükselişi 1.135 seviyesine kadar destekleyecektir.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe günü 1.220 - 1.268 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.262 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.191 adet artarak 467.563 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1.234 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.280'in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.310 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.244 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.272 ve 1.281 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.253 ve 1.244 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)