E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiHava sahamızda yabancı unsur kalmayacak---

Hava sahamızda yabancı unsur kalmayacak

Hava sahamızda yabancı unsur kalmayacak
27 Kasım 2019 - 13:30 borsagundem.com

İHA ve SİHA’lar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtı’nda Mehmetçiğin gözü oldu. Hava araçlarında kullanılan motorların yerli üretimi için harekete geçildi.

Sağladığı istihbaratlar ile teröristlerin hareket kabiliyetini engelleyen İHA’lar sayesinde Mehmetçik, 25 bin fit yükseklikten bir ayakkabıyı dahi görebiliyor. Bu kapsamda insansız hava araçlarında konumunu daha ileriye taşımak için yol haritasını belirlenirken, hava araçlarında kullanılan motorların yerli üretimi için AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları 2023’e kadar tamamlanacak, vakit kaybedilmeksizin seri üretime başlanacak.

Belirlenen yol haritasına göre, dünyada sadece dört ülkenin üretebildiği TİHA üretilmesi için yapılan çalışmalara hız verilecek. Konvansiyonel harp ve terörle mücadelede büyük destek sunacak stratejik özelliklere sahip olması planlanan TİHA’lar daha yüksek irtifaya çıkılabilecek. TİHA’lar ayrıca daha fazla yük taşıyabilecek. Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ilk defa geçtiğimiz eylül ayında İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST’te görücüye çıkmıştı. Çeşitli testleri devam eden Akıncı TİHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip olacak ve çok sayıda millî akıllı mühimmat taşıyabilecek. Yirmi dört saat kesintisiz havada kalabilecek TİHA, 40 bin fit irtifada uçabilecek. Ayrıca bin 350 kilo da yük taşıyabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali30 Kasım 2019 01:26

    Allah razi olsun uzun adam ve damadindan...80 senedir civi cakilmayan ulkeye cag atlattilar...omurleri uzasin elleri dert gormesin tuttuklari altin olsun...

  • kenan özcan28 Kasım 2019 21:34

    buralarda milli olamayan adamlar ya çöpçü ya samancı ya motorcu oluyor. son 10 senede yapılanı alınan yolu bir görün. şu an atılan cephanelerin 90nı türk malı. elde var olan yabancıların muadillerinin yerine milli olan konunca 100 üde bizim olacak. şu an motorlar da yapıldı üretimi devam edeni var. bu devam edecek. çünkü sayısız türde araç var yürüyen yüzen uçan. tasarımı yazılımı üretimi bizim olancaya kadar. sihalarda nerdeyse 100 de yüze yaklaşıldı. önemsiz olan üzerinde sınırlama olmayan her yerde  bulunan malzemeyi üretmeye gerek yok. ama hayati önemde olanlar bizim olmaya devam ediyor. savunma alanında hükümete çakacağım diye bu kadar aşağılık olmaya gerek yok. bu işin içinde her düşünceden insan var kemalisti dindarı milliyetçisi vatanı seven solcusu. sahip çıkmalı. karşı olan bizim milletten değildir.  ya abd oğlanıdır ya da ab palyoçosudur. vesselam

  • ...27 Kasım 2019 16:40

    Yerli motor şart yahu. Vallahi yapın artık. Toplayın 500 mühendis. Yesinler içsinler. Sayara harcanan masrafı bilim insanlarına harcayalım. Helal olsun hepsine. Motor yaptın mı yürümeyen, uçmayan, yüzmeyen hiç bir araç kalmaz. O zaman yerli ve milli olursun... 

  • komik27 Kasım 2019 16:14

    Muhalefet sanayi de yapılanları görmezden gelmek için hedef şaşırtıyor ve tarımı bahane ediyor, dün de sanayi sanayi diyordu..

  • enayi27 Kasım 2019 14:33

    Altay ında yerli motoru yok ama ismi yerli 

  • ahmet27 Kasım 2019 15:16

    sadece motorlamı yerli olunuyor.elbet oda olacak.80 yıldır yapılamayanları bir gunde yapamazsın herhalde