E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamsinin yerini barbun aldı ---

Hamsinin yerini barbun aldı

Hamsinin yerini barbun aldı
08 Ocak 2021 - 11:07 borsagundem.com

Kış mevsiminde yazdan kalma havaların yaşanması ve deniz suyunun soğumaması nedeniyle tezgahlarda hamsi azalmış durumda. Azalan hamsinin yerine tezgahlarda barbun (barbunya) balığı bolluğu yaşanıyor.

Kış mevsiminde yazdan kalma havaların yaşanması, deniz suyunun soğumaması nedeniyle denizlerde balık kıtlığı yaşanmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığının Karadeniz'de avlanan hamsilerde yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındakilerin oranının artması için hamsi avına 10 gün süreyle yasak getirdi. Hamsiye gelen yasak sonrası tezgahlarda en çok barbun balığı tercih edilmeye başladı.

25 LİRAYA DÜŞTÜ

Bol şekilde avlanmasıyla birlikte barbunun kilogram fiyatı 25 liraya kadar geriledi. Az miktarda olan hamsinin fiyatı ise 40 liradan satılıyor.

BARBUN AKINI VAR

Edirne Balık Pazarı balıkçılarından Feridun Bistren, yaptığı açıklamada, "Hamsinin alternatifi olarak barbun, kolyoz, levrek ve çupra var. Barbun akını var. Karadeniz'den gelen barbunlar var. Barbunun fiyatı uygun olduğu için vatandaşlar tercih ediyor. Aynı zamanda kolyoz akını da başladı. Normalde kilosu 35 lirayken 25 liraya düştü." ifadelerini kullandı.

Yatırımcılar neden boğa piyasasında kalmalı?

 

Türkiye'de en çok satan 3 otomobilden 2'si Renault

 

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi 50,5'e yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)