E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamas, esir takası için şartını açıkladı---

Hamas, esir takası için şartını açıkladı

Hamas, esir takası için şartını açıkladı
27 Aralık 2023 - 03:12 borsagundem.com

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes ihtimali hakkında konuştu. Hamdan, esir takası için en önemli şartın İsrail saldırılarının tamamen durması olduğunu ifade etti

Hamas, İsrail ile yeni esir takası konusundaki önemli şartlarının Gazze'ye yönelik saldırıların tamamen durması olduğunu açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Hamas'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes ihtimali hakkında konuştu.

Son zamanlarda esir takası müzakerelerine ilişkin girişimler ve öneriler konusunda çok fazla konuşmaların yapıldığını belirten Hamdan "Burada Hamas'ın net tutumu şudur; halkımıza yönelik Nazi (İsrail'in) suç saldırılarının durması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

“SALDIRILAR KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE DURDURULMALI”

Gazze halkının İsrail'in daha fazla katliamla ihlal edeceği bir geçici ateşkesi beklemediğini söyleyen Hamdan, "Aksine saldırıların kapsamlı bir şekilde durdurulmasını bekliyor. Ateşkes konusunda henüz olgun bir girişim yok ve işgal ordusu geriye doğru ilerlemek için taktik değiştirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Hamas yetkilisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik 8 Ekim'den beri gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 21 bin sivilin öldüğünü ve 54 bin sivilin yaralandığını kaydetti.

Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den 'Gazze' görüşmesi

 

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybı 20 bine yaklaştı

 

BMGK'deki Gazze tasarısına ABD ikna olmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv27 Aralık 2023 10:48

    israil kaybetmeye mahkum 800 tank pertolmuş  5000 üzerinde telef olan askeri 8000 üstünde delirenvar   israil vatandaşları  israilden kaçmaya başladı hamas  israilin işgal ettikleri tüm toprakları geri istiyor  

  • Mahmud GÜVEN 27 Aralık 2023 06:36

    Cahil ve zalim devletler Savaş dediğimiz olayı oyun konsollarında oynananlar ile karıştırıyor. Kahrolsun imansız bedbahttır...Cehennem odunları