E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHam petrol fiyatları Omikron endişeleriyle düşüyor---

Ham petrol fiyatları Omikron endişeleriyle düşüyor

Ham petrol fiyatları Omikron endişeleriyle düşüyor
10 Aralık 2021 - 10:32 borsagundem.com

Ham petrol fiyatları, Omikron varyantının oluşturduğu talep tehdidine yönelik karamsarlıkla bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Brent ham Kuzey Denizi petrolü Şubat ayı vadeli kontrat bugün en son 0,21 USD düşüşle 74,21 USD/varilden işlem gördü.

Muadili Batı Teksas (WTI) petrolü Ocak ayı vadeli kontrat ise 0,16 USD azalışla 70,78 USD/varil düzeyinden satış gerçekleştirdi.

Kovid-19'un yeni Omikron varyantı ilk olarak Güney Afrika'da keşfedilmişti. Ancak Avrupa da dâhil olmak üzere diğer birçok ülkeye yayılarak yeni seyahat, iş kısıtlamalarına ve petrol talebinde gerilemeye yol açtı.

Montel-Foreks'in haberine göre, Rystad Energy analistleri, geçen hafta, olası Omikron kilitlenmelerinin ve kısıtlamalarının ilk çeyrekte küresel petrol talebini 2,9 milyon varil/güne kadar düşürebileceğini ve toplam talebi de 98,6 milyon varil/gün'den 95,7 milyon varil/gün’e indirebileceğini söylüyor.

ANZ bankasındaki analistler bugün paylaştıkları piyasa raporunda, “Omikron varyantı kısa vadede talep için risk teşkil ediyor. Yenilenen sınır kısıtlamaları, tatil sezonunda jet yakıtı tüketimini etkileyebilir.” yorumunu iletiyor.

Ancak bazı piyasa katılımcıları, varyantın küresel talep üzerindeki etkisinin başlangıçta düşünülenden daha az şiddetli olacağını söylüyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi Çarşamba günü, 3 Aralık'ta sona eren haftada ABD ham petrol stoklarının önceki haftaya göre 0,2 milyon varil azalarak 432,9 milyon varile gerilediğini ve son beş yıllık ortalamanın yaklaşık %7 altına düştüğünü bildirmişti.

EIA raporunda, ülkenin benzin stoklarında ise 3,9 milyon varillik bir artış yaşandığı aktarılmıştı.

Altında gözler kritik veride!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)