E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank davasında yeni gelişme: Duruşma tarihi belli oldu---

Halkbank davasında yeni gelişme: Duruşma tarihi belli oldu

Halkbank davasında yeni gelişme: Duruşma tarihi belli oldu
27 Eylül 2023 - 19:30 borsagundem.com

ABD'de Halkbank’ın yargılandığı İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi Baş Yargıcı Debra Ann Livingston, dava duruşmasının 11 Aralık'ta yapılacağını duyurdu

ABD’deki Rıza Sarraf davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ndeki davası devam ediyor.

Mahkemenin Baş Yargıcı Debra Ann Livingston, davayla ilgili duruşmanın 11 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

Yargıç Livingston, yazılı emrinde tarafların duruşmada karşılıklı olarak dinleneceğini, savcılık ve Halkbank avukatlarına, savunma ve iddiaları için eşit oranda söz hakkı tanınacağını kaydetti. Duruşma öncesinde belirlenecek bir tarihteyse hem Halkbank hem de New York Güney Bölgesi Başsavcılık yetkililerinin katılacağı dava dosyasıyla ilgili bir toplantının gerçekleştirileceği belirtildi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, geçtiğimiz ay Halkbank’ın İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne sunduğu dilekçeye mahkeme tarafından belirlenen tarihte yanıt vermedi. Başsavcılık, İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne, ek süre hakkını kullanmak istediğini belirterek ileri bir tarihte Halkbank avukatlarının argümanlarına yanıt vereceğini kaydetti.

Halkbank, New York’taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne 71 sayfadan oluşan savunma dilekçesini avukatı Robert M. Carry’nin imzasıyla sunmuştu. Temyiz talebiyle ilgili mahkemeye sunulan dilekçede bankanın yüzde 91’inin Türkiye Cumhuriyeti Varlık Fonu’na ait olduğu, bankanın ‘Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası’ (FSIA) kapsamına girdiği ve bu nedenle ABD’de yargılanamayacağı görüşünü yinelemişti.

Dilekçede, “İster federal ister eyalet mahkemeleri olsun, başka bir ülkeye, bir ulusa dava açmaları için bu sınırsız yetki verilirse, sınırdan geçen mültecilerden iklim değişikliğine kadar dünya meseleleri konularında, eyalet veya yerel savcılara kendi yetki alanlarında suçlamada bulunmaları ve bir ülke aleyhine ceza davası açmaları için pek çok fırsat sunar’’ ifadesi kullanılmıştı.

Halkbank, ABD’nin aleyhlerine hazırladığı iddianamede yer alan suçlamalarla ilgili eylemlerin Türkiye’de, Türk egemenliğinin sınırları içinde gerçekleştiğini belirtilerek, “Bu dava, nihai olarak başarılı olursa, Halkbank’ın faaliyet kabiliyetini zayıflatacak, aynı zamanda Türkiye’ye doğrudan zarar verecektir” iddiasında bulunmuştu.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın, mahkemeden istediği ek süre sonunda 11 Aralık’ta yapılacak duruşma öncesinde Halkbank’ın iddialarına cevap vermesi bekleniyor. Halkbank davasını gündemine alan ABD Anayasa Mahkemesi, 19 Nisan’da kararı yeniden değerlendirmesi için New York İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne göndermişti.

Halkbank'tan 'dava' açıklaması: Hukuki adımlar atılacaktır

 

Halkbank'dan "dava" açıklaması: Türkiye zarar görür

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 15,92
En Yüksek: 16,30
En Düşük: 15,46
Değişim 3,04 %
FK: 7,82
PD / DD: 0,62
İşlem Hacmi 2.054.462.222
Toplam Adet: 129.101.089
Ağırlıklı Ort.: 15,87
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST28 Eylül 2023 22:07

    Türkiye bu davayı açan savcı ve mahkeme için, halka açık bir şirketi manipüle etmekten dava açmalıdır.

  • Sai28 Eylül 2023 12:11

    Bizi azerbaycanla tehdit eden iran için girdiğimiz sıkıntılara bak.

  • azmi28 Eylül 2023 12:01

    Siyasi tavizlere konu oldu , dava olmaktan çıktı..

  • Halkbank ,Bist ve aracı kurumlar28 Eylül 2023 09:48

    dava dava diye diye olan küçük yatırımcılara oldu yıllarca hisseyi zararla taşıdık anaparamızı kurtarırsa hisse 15 TL oldu viop ve hisse piyasasında yapılan vurgunuda hatırlayan yok kim ne kazandı BİST ve aracı kurumlar güvenli değil Ziraat yatırım Fenerbahçe hissesini daha ne bekliyorsun satsana diye beni aradı bunlar büyük hisseler düşüncede kazanıyor sat kurtul diyebiliyor almak istediğinde daha düşer diyebiliyor kaç lot yazalım diyemiyor daha neler yaşadım hepsini Allah'a havale ediyorum

  • AHMET ÖZBİLEN27 Eylül 2023 22:18

    abd BİZDEN BÜYÜK ÖDÜNLER ALMADAN PEŞİMİZİ ASLA BIRAKMAZ.

  • süslü sülü28 Eylül 2023 11:44

    vatan hainleri yine sahne almış, ülkenin zararına ne varsa onu savunuyorlar

  • Çakır 27 Eylül 2023 19:47

    17 Aralık hafta sonumu çok ilginç bu abd hluwood seneryolari gibi sürekli 24 saat yazıyorlar çok acayip Halkbankasini koz olarak sürekli satranç turnuvası yapıyor ilginç