E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHafter'in sözcüsü: Bizi o silahlar yıktı---

Hafter'in sözcüsü: Bizi o silahlar yıktı

Hafter'in sözcüsü: Bizi o silahlar yıktı
08 Haziran 2020 - 07:50 borsagundem.com

Libya'da isyancı Hafter'in sözcüsü Mismari, bazı ülkelerin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını, Türkiye'nin müdahalesi ve bazı silahların (SİHA'lar) devreye girmesiyle strateji değişikliğine gittiklerini söyledi


Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Libya ordusunun Terhune kentini silah gücü ve askeri üstünlük sonucu almadığını öne sürerek, bazı ülkelerin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Suudi Arabistan’ın Hades televizyon kanalına konuşan Mismari, "Libya hükümeti Terhune'yi silah gücü ve askeri üstünlük sonucu almadı. Bazı ülkeler bizi hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullandı.

"Bu ülkeler 60’ıncı kilometrede ilerlemenin durdurulacağı konusunda kendisini garantör olarak görüyordu" diyen Mismari, bundan sonra 5 5 formatındaki müzakerelerin başlayacağının hesap edildiğini belirtti.

Mismari, Türkiye'nin Libya'ya müdahalesi ve farklı silahların sahada kullanılmasının ardından Hafter güçlerinin strateji değişikliğine gittiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Hava kuvvetleri gücünü elinde tutan ve bu sayede sahada üstünlük sağlayan Hafter güçleri, Türkiye'de üretimi yapılan silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) devreye girmesiyle büyük darbe yemiş, hava gücünü kaybetmişti. Stratejik hedefleri SİHA'lar tarafından tek tek imha edilen Hafter güçleri için artık işler zorlaşmıştı. 

25 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonu başlatan Libya ordusu, Vatiyye Askeri Hava Üssü’nün ardından geçen çarşamba başkent Trablus’un bütün idari sınırlarında kontrolü sağlamıştı.

Geçen cuma günü Terhune kentini ele geçiren Libya ordusu cumartesi günü, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri, Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • r08 Haziran 2020 23:59

    libyada tanesi 1 milyon dolara iha siha uçarken, milletimiz, 5 bin tlkredi bana neden çıkmıyor diye düşünmeye devam ediyor... hadi libya kutuldu. hadu petrol kuyusuna ortak olduk işletiyoruz, hadi libya iyileşti, akdenizde petrol çıkıyor kıta sahanlıgıda oldu, petrol içinde yuzuyoruz.. eee benim benzın düşecke mı? doğalgaz düşecek mı ? hayat masrafları düşecek mı ? al gene zam geldı 40 kuruş gece gece yakıta... 

  • Beyin Şart09 Haziran 2020 01:52

    vatandas günlük düşünür,devlet 5 yıllık 10 yıllık 50 yıllık 100 yıllık hesap yapar..boş yapmaya gerek yok... Sende o ufuk yoksa biz napalım... Dikkat et siyasi parti ismi soylemedım hiç..devlet dedim.... Sen yeterki devlete güven bilader

  • Yerli ve Milli08 Haziran 2020 21:47

    Bunlar da kim ki ???? Küçük iblisler küçük... Bu aziz milletin vatan sevdalısı imanlı evlatları içeride ve dışarıda ne kadar iblis sürüsü var ise istisnasız topunu temizleyecektir. Buna imanımız tam gücümüz de kafidir elhamdülillah...

  • vatandaş08 Haziran 2020 18:14

    Allah ın morugu yaş olmuş 76 hala koltuk kavgasındasın kimse sana söylemiyo ömür kısa diye kaç cana kıydın burak bu savaşı milleti de paralı askerlere kırdırma

  • dadaş08 Haziran 2020 17:02

    Nerde nerde o vatan haini ve din düşmanlarının kirli yorumları ayıkamadılar mı daha

  • Cumhur çelik08 Haziran 2020 15:41

    Ziiletin tutunduğu dallardan biri daha ellerinde kaldı.

  • kimdi 08 Haziran 2020 14:43

    Kendilerini hayal kırıklığına uğratan ülkeleri suçluyor. Kimlerdi bunlar? Türkiye düşmanı katil Selman'ın ülkesi Suudi Arabistan. Yahudi kırması Maktum ailesinin yönettiği BAE, Amerikan kuklası, Mursi'nin katili, Türk Düşmanı Sisi'nin başta olduğu Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Rusya ve Fransa... Bu mu Müslüman kardeş? Demek SİHA'lar olmasa bunlar Türk gemilerini Akdeniz'e indirmeme projesini başaracaklarmış. 

  • Mete08 Haziran 2020 15:39

    Yaşasın cumhur ittifakı, Kahrolsun, hainler, düşmanlar

  • Vb08 Haziran 2020 15:35

    CHP de hayal kırıklığına uğratanlardan biri, sihalar vurunca kafalarına, pek yaygara yapamadılar, ne de olsa PKK,PYD,MLKP,dhkpc militanları ölmüyor....

  • gobel6608 Haziran 2020 15:01

    Doğru tespit kardeş, O yüzden bu saydığın ülkelerin Türkiyede'ki uzantıları harekete geçip Selçuk Bayraktar operasyonu başlattı.

  • BİR DOST08 Haziran 2020 14:36

    Bladerim seni o silahlar yakmadı, seni İsrailin kayıgına binip Reise karşı gelmeye çalışman yaktı. Sıra Mısıra geliyor, sonra BAE. en son İsrail.  

  • Bennn08 Haziran 2020 13:57

    Bu islam ülkelerinin kendi insanlarının kendi halklarını yaptıkları verdikleri zararı kimse vermemiştir. Neyi paylaşamıyorsunuz anlamıyorum ölüm var ölümmmmmm